nigdy chyba nie jadlam wczesniej....nawet jak mama robila to nie chcialam ....a teraz cos mi sie odmienilo.....jak daleko do kraju,to zachciewajki .....no i kupilam z torebki Winiary,ale posmakowal mi..taki lekko kwasny...troche mi przypomnina zupe szczawiowa,za ktora przepadam.....a niestety szczawiu tu nie widzialam...i nawet nie wiem jak sie nazywa po ang...moze ktos wie???:)
ewita68 2010-02-03
pychotka:)) dobrze ze tylko na te wszystkie tu potrawy się patrzy bo po czwartym oglądaniu i kosztowaniu bym chyba pękła hhihi pozdrawiam:))
mrrru35 2010-02-03
tak patrzy sie ...tylko,ze ja jak przegladam galerie z jedzeniem to zawsze glodna sie robie,szperam po szafkach i musze cos zjesc;))
maxmen 2010-02-03
Witaj.
Najlepszy żurek, lub biały barszcz jest zrobiony z zakwasu własnej roboty.
Jak go zrobić???
Ano tak:
http://kulinarni.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=16:zakwas-na-ur-lub-barszcz-biay-czyli-witeczne-przygotowania&catid=87
A szczaw po angielsku to SORREL... ;-)
mrrru35 2010-02-03
hmm sorrel...wlasnie tak kiedys sobie przetlumaczylam...kupilam w puszce...sprobowalam...i wyplulam:/....moze amerykanski szczaw inny smak ma hmm...a moze w zupie inaczej bedzie smakowal?