Corn dogs

Corn dogs

Przygotowanie: 5 minut

Smażenie: 15 minut

Trudność: łatwy



Składniki na 6 porcji


• 1/2 szklanki mąki kukurydzianej

• 1/2 szklanki mąki tortowej

• 1 łyżka ostrej musztardy

• 1 jajko

• szczypta soli

• łyżeczka cukru

• łyżeczka proszku do pieczenia

• 1/2 szklanki mleka

• 6 grubych parówek

• olej do głębokiego smażenia (ok 3 szklanki)



Etapy przygotowania


1. Wymieszać osiem pierwszych składników. Ma powstać dość gęste ciasto. Zagrzać olej w rondelku. Każdą parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w oleju na złotobrązowy kolor.

2. Można podawać z frytkami i keczupem:) Smacznego

ps.osobiscie sama nie robilam,przepis z netu pozyczylam...jesli ktos sprobuje ,to moze sie podzielic "wrazeniami";)

dodane na fotoforum:

amisia

amisia 2010-02-05

wyglada supe a jak smakuje ? ... ciekawe czy u nas gdzies jest :)

o40na

o40na 2010-02-05

Smakowicie wyglądają :))

mrrru35

mrrru35 2010-02-05

mi smakuje...to parowka w ciescie kukurydzianym....ja zawsze jem z curry ketchup....przez kilka lat nie jadlam i nie moglam sie nadziwic,jak mozna takie cos jesc...a teraz moge jesc codziennie;)....u nas sa w sekcji mrozonek...i takie gotowe kupuje,ale znalazlam przepis i wrzuce pod zdjeciem:-) pozdrawiam

maxmen

maxmen 2010-02-05

Coś w rodzaju tempury... :-)

dodaj komentarz

kolejne >