Przygotowanie: 5 minut
Smażenie: 15 minut
Trudność: łatwy
Składniki na 6 porcji
• 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
• 1/2 szklanki mąki tortowej
• 1 łyżka ostrej musztardy
• 1 jajko
• szczypta soli
• łyżeczka cukru
• łyżeczka proszku do pieczenia
• 1/2 szklanki mleka
• 6 grubych parówek
• olej do głębokiego smażenia (ok 3 szklanki)
Etapy przygotowania
1. Wymieszać osiem pierwszych składników. Ma powstać dość gęste ciasto. Zagrzać olej w rondelku. Każdą parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w oleju na złotobrązowy kolor.
2. Można podawać z frytkami i keczupem:) Smacznego
ps.osobiscie sama nie robilam,przepis z netu pozyczylam...jesli ktos sprobuje ,to moze sie podzielic "wrazeniami";)
dodane na fotoforum:
mrrru35 2010-02-05
mi smakuje...to parowka w ciescie kukurydzianym....ja zawsze jem z curry ketchup....przez kilka lat nie jadlam i nie moglam sie nadziwic,jak mozna takie cos jesc...a teraz moge jesc codziennie;)....u nas sa w sekcji mrozonek...i takie gotowe kupuje,ale znalazlam przepis i wrzuce pod zdjeciem:-) pozdrawiam
maxmen 2010-02-05
Coś w rodzaju tempury... :-)