ja przyznaje,ze nigdy nie jadlam,ale z ciekawosci kupilam..juz jakis czas temu...i lezy w lodowce...niedlugo mija termin przydatnosci.....musze dzis wkoncu zrobic.....kroi sie w plasterki i smazy na patelni lub na grilu....zdam relacje jak smakowalo;))
ada40 2010-03-15
Pozdrawiam i usmiech zostawiam milej nocki zycze. ja jeszcze nie jadlam czegos takiego.
ika66 2010-03-15
czekasz na ogrodowego grila? jesli tak to lepiej to zamrozic:))))
jak juz posmakujesz to opowiedz o tym:)
goga75 2010-03-15
tak :)
to bardzo popularne danie we wloszech :)
nie wiem czy wiesz jak robilo sie w polsce prazuche to robi sie w podobny sposob ,widze ze Ty masz gotowa .To jest robione z maki kukurydzianej w zaleznosci jak kto lubi bardziej zmielone to masa wychodzi bardziej kremowa lub mniej zmielone ....
mozna pokroic to na plastry i do tego sos miesny z dodatkiem pomidorow ,na goraco podgrzane lub zapiekane w piecu jak lasagne :)))
goga75 2010-03-15
czest pokrojone w plastry i w panierce jak kotlety ....
lub plastry na grilu podpieczone i do tego sosik jak go gulaza ...
(wlosi robia to do sosow z pomidorow)
inezunia 2010-03-16
czekam na opinie :)sama kiedys chcialm to kupic ale nie wiedzialm "jak i z czym to sie je":)
mrrru35 2010-03-16
krewetki wczoraj zjadlam i juz miejsca nie bylo;)...dzis moze sprobuje zrobic polenta ...si si ;)