aziu1 2012-08-26
oj ładnie to wygląda :)
re:
Pomidory najlepiej odmiany Lima (ale mogą być też inne, mięsiste) sparzyć wrzątkiem, obrać za skórki, część pozostawić w całości (lub pokroić na cząstki) część zmiksować (ja nie usuwam pestek, choć niektórzy zalecają). Zmiksowaną część gotować przez ok. 20 minut (zależy od odmiany pomidora) doprawić solą, pieprzem do smaku, następnie dołożyć całe pomidory i jeszcze gotować prze 10-15 minut uważając, żeby się nie rozpadły. Na koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę lub posiekany (w ilości jaką kto lubi) i pokrojone listki bazylii, raz zagotować i przekładać do wyparzonych słoików. Pasteryzować około pół godziny. A zimą dodać do zupy pomidorowej :)
alik61 2012-08-26
Witam!!!bardzo proszę o przepis...kiedyś jadłam-pyszności...Dziękuje i pozdrawiam serdecznie!!!
bronia 2012-09-24
Nigdy nie robiłam.:) Wygląda pysznie.:)))