a na jutro...goloneczki!!!

a na jutro...goloneczki!!!

dodane na fotoforum:

deyzi2

deyzi2 2011-07-27

Pozdrawiam życząc miłego popołudnia i wieczoru :)))

jankewa

jankewa 2011-07-27

Ale mi narobiłaś smaku Alicjo
Miłego udanego popołudnia tobie życzę
Pozdrawiam serdecznie

reni50

reni50 2011-07-27

same pyszności... pozdrawiam:)

alex50

alex50 2011-07-27

oj Mycha, zaskoczyłaś tym razem.
Gary Ci nie obce.:))
Podaj przepis.

alex50

alex50 2011-07-27

bez korzenia selera i pietruchy?

mycha

mycha 2011-07-27

wszystko jest...nie Twoja rozczochrana;)))

alex50

alex50 2011-07-27

gdzie jest?
a i i piwem nie podlana.
Golonka po poznańsku, a ze poznaniaki to centusie, to golonka uboga.:)))

mycha

mycha 2011-07-27

piwem to po bawarsku:))

alex50

alex50 2011-07-27

po bawarsku, to jak jest z włosiem niewydepilowana.:))

mycha

mycha 2011-07-27

wręcz przeciwnie...to tak jak depilacja brazylijska;))))

alisha

alisha 2011-07-27

Ja miałam dzisiaj goloneczkę z zasmażaną kiszoną kapustką,pozdrawiam

agas14

agas14 2011-07-27

...ale wypas...same pyszności...pozdrawiam serdecznie...:):):)

alex50

alex50 2011-07-27

Alisha mogła zaprosić.

izolden

izolden 2011-07-27

Pozdrawiam ze słonecznego Szczecina...........buziolki.

maxmen

maxmen 2011-07-27

Hahaha... ktoś tu nie wie że gotowanych golonek w rosole nie podlewa się piwem... :)))
To nie są golonki pieczone droga "alex50"... :)))
Ale co tam... jutro biorę "krzynkę LECHA" i melduję się na tę goloneczkę...:)))

mycha

mycha 2011-07-27

ok...tylko dobre piweczko musi byc...czekam;))

alex50

alex50 2011-07-27

alex50, to facet i kilka golonek skonsumował, jak i uszykował.
Podrzucę Ci przepis, abyś poszerzył deczko horyzonty w kwestii piwa i golonki.:)))
Składniki:
- golonka przednia,
- 0,5 l piwa,
- kostka rosołowa,
- pieprz, sól, liść laurowy.

Jak przyrządzić?
Golonke opalić, zagotować piwo z kostką rosołową i włożyć golonki na 45 min. Wolno gotować, następnie piec w 180C około 1h. Podawać z musztardą, ketchupem i frytkami.

mycha

mycha 2011-07-27

no widzisz i ja mam rację...to tzw.golonka po bawarsku:))ale Ty zawsze swoje...naczytałeś się???

alex50

alex50 2011-07-27

Myszko, to lata praktyki.:))
Kucharzem w wojsku byłem.:)

alex50

alex50 2011-07-27

to elitarna jednostka była.:))

alex50

alex50 2011-07-27

no jak to co?
Grochówkę z wkładką mięsną.

maxmen

maxmen 2011-07-28

Hahaha..."alex50" pardon za to "droga"...:)))
Ale i tak pozostanę przy swoim... do golonki gotowanej w rosole z włoszczyzną nie dodaje się piwa... :)))
A gotowanie na kostkach rosołowych to... no nie wiem...hahaha... kucharz powinien się wstydzić Panie "alex50"... nawet w elitarnej jednostce wojskowej kostki rosołowe to ostateczność...od czego są przyprawy???

alex50

alex50 2011-07-28

e tam, ściemniasz.
Przepisów na golonkę gotowaną, czy tez duszoną jest trochę. Ten był dla przykładu pierwszy z brzegu.
Poza tym, rzecz dotyczyła golonki i piwa, a nie kostki.

,,Hahaha... ktoś tu nie wie że gotowanych golonek w rosole nie podlewa się piwem... :))),,

i z tym cytatem zgadzam się.
Masz rację, ktoś nie wie.

dodaj komentarz

kolejne >