jankewa 2011-07-27
Ale mi narobiłaś smaku Alicjo
Miłego udanego popołudnia tobie życzę
Pozdrawiam serdecznie
reni50 2011-07-27
same pyszności... pozdrawiam:)
alex50 2011-07-27
gdzie jest?
a i i piwem nie podlana.
Golonka po poznańsku, a ze poznaniaki to centusie, to golonka uboga.:)))
agas14 2011-07-27
...ale wypas...same pyszności...pozdrawiam serdecznie...:):):)
maxmen 2011-07-27
Hahaha... ktoś tu nie wie że gotowanych golonek w rosole nie podlewa się piwem... :)))
To nie są golonki pieczone droga "alex50"... :)))
Ale co tam... jutro biorę "krzynkę LECHA" i melduję się na tę goloneczkę...:)))
alex50 2011-07-27
alex50, to facet i kilka golonek skonsumował, jak i uszykował.
Podrzucę Ci przepis, abyś poszerzył deczko horyzonty w kwestii piwa i golonki.:)))
Składniki:
- golonka przednia,
- 0,5 l piwa,
- kostka rosołowa,
- pieprz, sól, liść laurowy.
Jak przyrządzić?
Golonke opalić, zagotować piwo z kostką rosołową i włożyć golonki na 45 min. Wolno gotować, następnie piec w 180C około 1h. Podawać z musztardą, ketchupem i frytkami.
mycha 2011-07-27
no widzisz i ja mam rację...to tzw.golonka po bawarsku:))ale Ty zawsze swoje...naczytałeś się???
maxmen 2011-07-28
Hahaha..."alex50" pardon za to "droga"...:)))
Ale i tak pozostanę przy swoim... do golonki gotowanej w rosole z włoszczyzną nie dodaje się piwa... :)))
A gotowanie na kostkach rosołowych to... no nie wiem...hahaha... kucharz powinien się wstydzić Panie "alex50"... nawet w elitarnej jednostce wojskowej kostki rosołowe to ostateczność...od czego są przyprawy???
alex50 2011-07-28
e tam, ściemniasz.
Przepisów na golonkę gotowaną, czy tez duszoną jest trochę. Ten był dla przykładu pierwszy z brzegu.
Poza tym, rzecz dotyczyła golonki i piwa, a nie kostki.
,,Hahaha... ktoś tu nie wie że gotowanych golonek w rosole nie podlewa się piwem... :))),,
i z tym cytatem zgadzam się.
Masz rację, ktoś nie wie.