Możliwość wypieku Rogali Świętomarcińskich jest największą chlubą poznańskich cukierni. Specjalny certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego, która powstała z inicjatywy Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu, Izby Rzemieślniczej i Urzędu Miasta Poznania, zobowiązuje cukierników do wypiekania rogali według tradycyjnej receptury i użycia składników najwyższej jakości – półfrancuskiego ciasta, białego maku, wanilii, mielonych daktyli lub fig, śmietany, rodzynek, masła i skórki pomarańczowej. Od kilku lat Unia Europejska także certyfikuje Rogale Marcińskie jako produkt regionalny Chronionym Oznaczeniem Geograficznym.
elen1 2015-11-11
smacznego życzę pozdrawiam :)
trawka 2015-11-11
Mniam... już zajadam od kilku dni :)
Miłego świątecznego popołudnia z ... rogalami oczywiście :))
ewjo66 2015-11-11
robiłam je w zeszłym roku...naturalnie mój przepis jest pewnie tylko podobny do oryginału...ale smakowały :-)
rys11 2015-11-11
Witaj!
SMACZNEGO!Już się trochę przejadłem bo od niedzieli codziennie do kawy rogale!
Serdecznie pozdrawiam:))
abaran 2015-11-12
A u nas [ Kaszuby] nazywane są rogalami tradycyjnymi , ale też są smaczne ......no wiadomo , nie takie jak Wasze , ale trudno .....Pozdrawiam serdecznie .
elli4 2015-11-12
Chętnie bym teraz do kawki takiego skosztowała ..........Zostawiam Ci dzisiaj
promień mojego uśmiechu,
i ciepło życzliwych pozdrowień...