parę minutek zarobienia, 30 min pieczenia
kruchy placek z powidłami śliwkowymi
37 dkg mąki
20 dkg palmy
12 dkg cukru pudru
3 zółtka
1 białko
cukier waniliowy
1/2 proszku do pieczenia
słoik powideł
wszystkie składniki drobno posiekać i zagnieść ciasto, zawinąć i włożyć do zamrażalnika na pół godziny lub dłużej.Podzielić na dwie części.Jedną część wyłożyć na blachę i nałożyć na nią powidła a na nie poskubać druga część ciasta lub zetrzeć na tarce./ 180 st.30 min/.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
zoltar 2012-05-28
Dziękuję bardzo-już przepisuję.Wygląda na taki kruchutki i pyszny,że aż ślinka cieknie.
niusia1 2012-05-28
ostała sie jeszcze jaka kruszynka- to ja chętnie!