dzisiaj pierwsza w obrot sprzatania poszla Kuchnia..

dzisiaj pierwsza w obrot sprzatania poszla Kuchnia..

gruntone sprzatnie kuchni lacznie z oknami i firankami;)a Olus o 10rano pojechal z dziadkiem do labedzi,a potem do babci na obiad;)a mamusia motorek i.....do dziela.

ewunia3

ewunia3 2012-06-04

Pozdrawiam;-) śliczna kuchnia.

jarmina

jarmina 2012-06-04

ale błysk fiu,fiu...czysto na pikabello:)))spokojnego wieczoru

mrrru35

mrrru35 2012-06-04

no no mamuska niezly masz ten motorek;)kuchnia lsni.....musze ja sie zmobilizowac i moj motorek wlaczyc,bo te upaly mnie rozleniwily ze hej

agawul

agawul 2012-06-04

pięknie!!!żeby człowiek miał tak ślicznie cały czas,hihi

antka80

antka80 2012-06-04

Teraz na nowo mozna brudzić i gotować;)
Pozdrawiam

mysza61

mysza61 2012-06-04

NO NO NIE ZLE SIE WZIELAS:)SUPER FIRANKI

nice84

nice84 2012-06-04

ah..dziekuje;))synka nie bylo to sie wzielam;D a firanki nowki super na e bay kupilam;D

mrrru35

mrrru35 2012-06-06

Składniki
dla 2-4 osób
szpinak (świeży lub mrożony), 450 g
makaron typu penne, 250 g
serek typu fromage, 250 g
czosnek, 2 zabki
masło, 1 łyżeczka
kostka bulionowa, 1 szt
ser żółty,
przyprawy :sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min


1. Szpinak podsmażamy na maśle dodając czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i trochę gałki muszkatołowej, tak aby nabrał wyrazistego smaku. (ostrożnie z solą, bo sos będzie słony, więc trzeba wziąć to pod uwagę)

2. Następnie w 0,5 l gorącej wody rozpuszczamy jedną kostkę rosołową, dodajemy serek typu fromage i mieszamy trzepaczka, aż do otrzymania jednolitej konsystencji. Do żaroodpornego naczynia wsypujemy surowy makaron i mieszamy go z masą szpinakową. Całość zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem serowym i posypujemy dużą ilością startego żółtego sera. Tak przygotowane danie zapiekamy na 180 stopni ok 30-40 min, aż do wchłoni

mrrru35

mrrru35 2012-06-06

aż do wchłonięcia przez makaron całego płynu.

3. Po wyjęciu dania z piekarnika warto odczekać kilka minut, aż całość lekko stężeje. Jeżeli nie chcemy aby danie było jarskie można dodać podsmażoną pierś z kurczaka. Zapewniam, że obie wersje są przepyszne. Smacznego!

doris01

doris01 2012-06-06

Witam ..słonecznej środy życzę...:)))) ....

jusiap

jusiap 2012-06-06

witaj Paula :))
przepiękna ta twoja kuchnia :))
Kochana daj znać jak dostaniesz malutką przesyłeczkę od Nas ;)))
pozdrowionka ;***

dodaj komentarz

kolejne >