gruntone sprzatnie kuchni lacznie z oknami i firankami;)a Olus o 10rano pojechal z dziadkiem do labedzi,a potem do babci na obiad;)a mamusia motorek i.....do dziela.
jarmina 2012-06-04
ale błysk fiu,fiu...czysto na pikabello:)))spokojnego wieczoru
mrrru35 2012-06-04
no no mamuska niezly masz ten motorek;)kuchnia lsni.....musze ja sie zmobilizowac i moj motorek wlaczyc,bo te upaly mnie rozleniwily ze hej
nice84 2012-06-04
ah..dziekuje;))synka nie bylo to sie wzielam;D a firanki nowki super na e bay kupilam;D
mrrru35 2012-06-06
Składniki
dla 2-4 osób
szpinak (świeży lub mrożony), 450 g
makaron typu penne, 250 g
serek typu fromage, 250 g
czosnek, 2 zabki
masło, 1 łyżeczka
kostka bulionowa, 1 szt
ser żółty,
przyprawy :sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min
1. Szpinak podsmażamy na maśle dodając czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i trochę gałki muszkatołowej, tak aby nabrał wyrazistego smaku. (ostrożnie z solą, bo sos będzie słony, więc trzeba wziąć to pod uwagę)
2. Następnie w 0,5 l gorącej wody rozpuszczamy jedną kostkę rosołową, dodajemy serek typu fromage i mieszamy trzepaczka, aż do otrzymania jednolitej konsystencji. Do żaroodpornego naczynia wsypujemy surowy makaron i mieszamy go z masą szpinakową. Całość zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem serowym i posypujemy dużą ilością startego żółtego sera. Tak przygotowane danie zapiekamy na 180 stopni ok 30-40 min, aż do wchłoni
mrrru35 2012-06-06
aż do wchłonięcia przez makaron całego płynu.
3. Po wyjęciu dania z piekarnika warto odczekać kilka minut, aż całość lekko stężeje. Jeżeli nie chcemy aby danie było jarskie można dodać podsmażoną pierś z kurczaka. Zapewniam, że obie wersje są przepyszne. Smacznego!
jusiap 2012-06-06
witaj Paula :))
przepiękna ta twoja kuchnia :))
Kochana daj znać jak dostaniesz malutką przesyłeczkę od Nas ;)))
pozdrowionka ;***