Ciasto jabłkowo - budyniowe

Ciasto jabłkowo - budyniowe

ciasto:

4 szkl mąki
1/2 szkl cukru
2 jajka
2 łyżki budyniu śmietankowego
2 łyżeczki amoniaku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szkl śmietany
1/2 margaryny
1 cukier waniliowy

Margaynę roztopić. Amoniak namoczyć w śmietanie. Zagnieść ciasto , podzielić na 4 części. Czwarta część malutka na pokruszenie.

Masa budyniowa:

2 szklanki mleka
3/4 margaryny
3/4 szklanki cukru

Wszystkie składniki zagotować

2 jajka
3/4 szkl śmietany
2 budynie śmietankowe
1 cukier waniliowy

Wszystkie składniki połączyć, rozmieszać i wlać do gotującego się mleka, gotować aż masa zgęstnieje cały czas mieszając.

Masa jabłkowa

jabłka prażone
galaretka ( u mnie agrestowa)

Jabłka rozgrzać i wymieszać z suchą galaretką

Przełożenie
placek - masa budyniowa - placek - masa jabłkowa - placek - masa budyniowa - pokruszony placek i rodzynki

dodane na fotoforum:

milka69

milka69 2012-08-11

ale super! dzięki za przepis...pozdrawiam:)

dodaj komentarz

kolejne >