ciasto:
4 szkl mąki
1/2 szkl cukru
2 jajka
2 łyżki budyniu śmietankowego
2 łyżeczki amoniaku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szkl śmietany
1/2 margaryny
1 cukier waniliowy
Margaynę roztopić. Amoniak namoczyć w śmietanie. Zagnieść ciasto , podzielić na 4 części. Czwarta część malutka na pokruszenie.
Masa budyniowa:
2 szklanki mleka
3/4 margaryny
3/4 szklanki cukru
Wszystkie składniki zagotować
2 jajka
3/4 szkl śmietany
2 budynie śmietankowe
1 cukier waniliowy
Wszystkie składniki połączyć, rozmieszać i wlać do gotującego się mleka, gotować aż masa zgęstnieje cały czas mieszając.
Masa jabłkowa
jabłka prażone
galaretka ( u mnie agrestowa)
Jabłka rozgrzać i wymieszać z suchą galaretką
Przełożenie
placek - masa budyniowa - placek - masa jabłkowa - placek - masa budyniowa - pokruszony placek i rodzynki
dodane na fotoforum: