ciasto:
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
5 żołtek
3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
opakowanie cukru waniliowego
Składniki na masę serową:
1 kg półtłustego twarogu (zmielonego dwukrotnie)
3 jajka
0,5 kostki masła
3/4 szklanki cukru
aromat pomarańczowy
1 budyń śmietankowy ( proszek)
Dodatkowo:
puszka brzoskwiń
Piana:
5 białek
1/2 szk cukru pudru
kisiel np wiśniowy (proszek)
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać, dodać resztę składników i dokładnie zagnieść. .Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta wyłożyć na spód blachy , można lekko podpiec, a pozostałą część zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do zamrażarki.
Składniki masy serowej utrzeć razem
Brzoskwinie z puszki odsączyć na sicie, pokroić w plastry i wyłożyć na masę serową. Na owoce rozłożyć równomiernie pianę. A następnie zetrzeć ciasto z zamrażarki
Jeśli góra ciasta będzie się mocno przypiekać, wtedy nakryć folią aluminiową i dopiec do pozostałego czasu
Piec ok 1 godz w 180ºC.
dodane na fotoforum: