Pierożki z jabłkiem

Pierożki z jabłkiem

250g białego sera
250g masła
250g mąki pszennej
szczypta soli
cukier waniliowy
4 jabłka
cynamon
cukier puder do posypania ( u mnie zabrakło)

Ser zemleć. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki, posypać delikatnie cynamonem. Mąkę wyrobić z serem i ogrzanym do temperatury pokojowej masłem. Rozwałkować i wykroić szklanką krążki jak na pierogi. Na każdy krążek nałożyć kawałek jabłka, złożyć na pół i skleić w rogach.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 25 - 30 minut.

dodane na fotoforum:

sherif

sherif 2013-03-15

mniam ,muszą być pyszne ,jak się je robi?

oliwkaa

oliwkaa 2013-03-27

musze sprobowac je zrobić !!!

dodaj komentarz

kolejne >