no i gotowe- jeszcze ciepłe więc cukier się \\\\\\\"topi\\\\\...

no i gotowe- jeszcze ciepłe więc cukier się \\\\\\\"topi\\\\\...

ale proszę się częstować- jeszcze są- wystarczy dla wszystkich;


pozostałam przy swoim przepisie

pączki z budyniem - \"rzucane\"

1 budyń waniliowy lub śmietankowy,10 dkg drożdży,4 łyżki cukru,6 żółtek,1/2 l mleka,szczypta soli,1 kostka tłuszczu,1 kg mąki totrowej

Wykonanie:

z mleka ugotować budyń dodając 4 łyżki cukru z przepisu + 2 dodatkowo,do gorącego budyniu dodać tłuszcz,mieszać do momentu rozpuszczenia tłuszczu- wcześniej zestawić z ognia,dodać rozpuszczone i wyrośnięte drożdże,żóltka i na koniec mąkę- wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia;po wyrośnięciu formować pączki,kłaśc powidła,zlepić i gotową kulkę wręcz z całej siły rzucic na stolnicę

slawa1

slawa1 2015-02-07

Wreszcie się doczekałam,bo wieści już do mnie po ogórkowej doszły.Wyglądają bardzo apetycznie.

kimeraj

kimeraj 2015-02-07

Reniu, z przyjemnością zasiądę przed talerzykiem pełnym pyszności!

ewaiza

ewaiza 2015-02-07

Pysznie wygladaja paczusie Reniu , ale takiego przepisu nie znalam wiec musze wyprobowac.

ewaiza

ewaiza 2015-02-07

To sie dzisiaj narzucalas

tebojan

tebojan 2015-02-07

Eee, to u sąsiadów hihi

astra40

astra40 2015-02-07

Wow!!! Jakie karnawałowe smakołyki !!! Chyba ukradnę przez ekran jednego:)

lila08

lila08 2015-02-07

porywam dwa i zmykam ,żeby mężowski nie zauważył... :)

slawa1

slawa1 2015-02-07

Ja tak rzucam ciastem na kluchy na luńcie ,tak mnie nauczyła teściowa,coś w ty jest:)
Przepis bardzo ciekawy.

(komentarze wyłączone)