2 szklanki mąki zwykłej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 kostka margaryny
2 łyżki kwaśnej śmietany
cukier waniliowy
4 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 kg winnych jabłek.
Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Połową wylepić spód blachy. Na ciasto wyłożyć starte i odciśnięte z soku jabłka. Jabłka poprószyć cukrem i cynamonem. Na jabłka drugą część ciasta.
Smacznego :))
beata3 2011-10-11
miłego popołudnia
gotujmy 2011-10-11
Ale mi smaka narobiłaś !!!
migi80 2011-10-11
aj zjadłabym..;)
krynia2 2011-10-11
Piekłam w sobotę,była fajna............narazie mam dość szrlotek...............smaczne są ale tuczące. Idzie zima,mniej ruchu /działka odpadnie/ i bedę teraz mniej ciast piekła............pozdrawiam i miłego popołudnia zycze.
oya04 2011-10-11
Swietny przepis ))) a ciasto wyglada
bardzo smacznie !!!!!!! Pozdrawiamy cieplo :))))))))
bronia 2011-10-12
Pyszne ciasto.:)Narobiłaś mi ochoty.:)W piątek zabieram się za pieczenie .:)Pozdrawiam.
fiodo46 2011-10-13
pozdrowienia śle serdeczne miłego wieczorku życzę :))
fiodo46 2011-10-16
słodkich kolorowych i wspaniałych snów :))
http://www.youtube.com/watch?v=fwvLKl7EQ94
lunio 2011-10-22
szarlotka to zawsze pychotka:)))