tak to ma sobie stać trzy dni , potem przez gazę przecedzić i do słoiczków , zagotować i do spiżarni.
namawiam rwijcie i gotujcie!!!
dodane na fotoforum:
barossa 2014-06-03
wspanialy przepis,zapamietam i przygotuje w przyszlym roku,szkoda ze nie znalam go wczesniej,jak wroce na moja wies to juz czarny bez raczej przekwitnie,za to zrobie sok z owocow:)pozdrawiam i dziekuje za ciekawa prezentacje fotograficzna:))))
sonyh50 2014-06-04
Kwiat: wykrztuśne, przeciwzapalne, odkażające, przeciwropne, napotne, odtruwające, przeciwgorączkowe, moczopędne, przeciwobrzękowe, rozkurczowe, rozgrzewające, uspokajające, nasenne (w stosunku do dzieci), uszczelniające i wzmacniające naczynia krwionośne, przeciwmiażdżycowe, ogólnie wzmacniające, przedłużające działanie witaminy C, regulujące przemianę materii.
kongor1 2014-06-05
Tak, czarny bez to niezaprzeczalnie pożyteczna roślina! Pięknie to zobrazowałaś, Olu :):)):))))