6 bułeczek małych np kajzerki
35 dkg wątróbki drobiowej
2 małe cebule lub 1 duża/ pokroić w kostkę lub talarki/
papryka czerwona
Na oleju udusić paprykę, dodać pokrojoną w kostkę cebule, na to wątróbkę- podsmażyć, dodać sól, pieprz, posypać ostra papryką i łyżeczką tymianku.
Bułeczki ściąć z góry, dolne części bułek posmarować masłem, nałożyć na nie ciepły farsz, posypać startym serem i zapiec w piekarniku/ 180 stopni- około 7 minut/ Góry bułek położyć też na blasze ale osobno. Po upieczeniu góry bułek położyć na wierzch- smacznego!
( bardzo dobre)
dodane na fotoforum:
mlord 2011-11-02
Na słowo wierzę, że dobre. I mam ochotę spróbować
beata3 2011-11-02
Pozdrawiam w ten listopadowy dzionek
reni50 2011-11-02
wiem że dobre bo też robię...