Farsz:
300 g mielonego mięsa (najlepsze indycze)
50 g parmezanu
1 jajko
tarta bułka
Składniki dobrze wymieszać, doprawić sola, pieprzem, mielonym czosnkiem do smaku. Surowe rury cannelloni napełniać farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zalać sosem beszamelowym i posypać serem lub ułożyć płaty sera na wierzchu. Zapiekać około 35 minut w temp. 200 st.
Przepis na sos beszamelowy na drugiej fotce)
stif56 2009-07-05
Już pędzę ................mniam ,mniam
mmmkgds 2009-07-05
Widzę że i ja się jeszcze załapałam.....pychota:))))
Milutkiej nocki.......dobranoc:)))))
anita591 2009-07-06
Samych uśmiechów, przyjaciół stu, tysiąca przygód, bajecznych snów,
worka prezentów, uciech bez liku, słonecznych dni,
lodów na patyku i mnóstwa, mnóstwa słodyczy... przyjaciel życzy.
damren 2009-07-07
Witej po krotki przerwie wojażowyj...
Smola kalorie, biera sie za szamanie takich pyszności!!!
Pozdrowka:)
stif56 2009-07-08
Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście.
— Wacław Buryła
Miłego dnia ......:)
mmmkgds 2009-07-10
Przychodzę na chwilę na Twój profilek ..Pozdrowienia przynoszę i zaraz się wynoszę ......Milutkiego weekendu życzę:)))