krakadil 2008-07-09
Pstrąg po Kaszubsku z grilla:
Jeden średnio wypasiony pstrąg
masło
koperek
przyprawa do ryby
kostka rosołowa warzywna
Pstrąga sprawiamy, myjemy i gotujemy w wywarze z kostki rosołowej warzywnej na małym ogniu przez minutę góra max dwie. Wyciągamy z wody, studzimy i suszymy a następnie nacieramy przyprawą a w środek dodatkowo wkładamy kawałki masła i dużo koperku.....zawijamy szczelnie w folię aluminiową i kładziemy na grillu....... pieczemy circa 10 do 15 minut w zależności jak gorący jest grill. Podajemy z pieczywem czosnkowym i schłodzonym piwem.
Pyszota !!!!!!!!!!!!
lussi44 2008-07-09
i napewno tak samo smakuje...kurcze, to co ja mam teraz przygotować na Twój przyjazd...rybek nie nałowie, bo nie mam gdzie...ale wiem...przygotujemy z dziewczynkami coś naszego...mam nadzieję, że tez będzie smaczne jak ten pstrąg :))
zosia56 2008-07-09
...ale pysznosci a moze wykorzystam przepis serka i przygotuje sobie pstraga po kaszubsku:) wyglada rewelacyjnie .....az dostalam slinotoku:*
maniek1 2008-07-09
Ciemna nocka juz nastala, ksiezyc i gwiazdy na niebie spotkała.
Ja Tobie mówie: spij i o przyjemnych rzeczach śnij.
ஜ۞ஜDOBRANOC.ஜ۞ஜ
(komentarze wyłączone)