basiah 2018-09-20
Nie znam sie na grzybkach... ale te wygladają pieknie.. mysle,ze wykorzystasz w kuchni.. Pozdrawiam :)
daro55 2018-09-20
Ja od 100 lat zbieram te grzyby i generalnie zaprawiam w ocet.
Niestety , grzyb jest podobny do trujących grzybów i jesli ktoś nie jest pewny na 120% , to lepiej niech nie zbiera :)
eleonor 2018-09-20
Jak mają blaszki, to nie dla mnie
znana 2018-09-20
Pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnego
magicznego super wieczorku...:)
joko11 2018-09-20
KRYSIU!
Żyjesz?
Jeżeli tak, to znaczy, że grzyby były dobre.
zibidzi 2018-09-21
Znam go, bardzo smaczny . U mnie nazywany głównie turkiem.
Tu gdzie obecnie mieszkam to płachetka .Ale mam zakaz znoszenia
do domu blaszkowych , chyba że ze sklepu pieczarki lub boczniaki .
Te występują masowo w dość suchych sosnowych lasach jak np
na Kurpiach .
daro55 2018-09-21
Sory , ale do mnie jakoś nie dociera słowo - bardzo smaczny, bo grzyb to grzyb i nie widzę różnicy między niemką- plachetką, a np. podgrzybkiem , czy prawdziwkiem. Dla mnie różnią się tym, że jedne są twarde, o inne miękkie :)
aloiv 2018-09-21
Nie znam tych grzybów. Czy one są jadalne?.
U mnie takie nie rosną.
Pozdrawiam w ciepłe wrześniowe popołudnie. :) ♡