Rolada z karkówki - zachęcam :)))

Rolada z karkówki - zachęcam :)))

Kupuję cały karczek, kroję go spiralnie tak, że po rozwinięciu mam jeden duży płat. zależności od tego jaki jest duży, zostawiam albo kroję na pół i mam dwa mniejsze. Smaruję przeciśniętym i roztartym czosnkiem (dość dużo tego czosnku), posypuję sporą ilością soli, pieprzem (wg uznania) i zwijam w roladę, zawijam w folię spożywczą i do lodówki na ok. 24 godz. Następnie rozwijam mięso, jeśli trzeba doprawiam i posypuję żelatyną ( po upieczeniu nie rozpada się), zawijam w nie dość ciasno kiełbasę (toruńska, podwawelska albo inna cienka), związuję sznurkiem, solę i do piekarnika na ok 1 godz. w zależności od grubości. Po upieczeniu trzeba schłodzić i potem włożyć do lodówki, żeby stężało. Życzę powodzenia i SMACZNEGO!!!

xxelka

xxelka 2010-01-27

mniam,mniam....

helen7

helen7 2010-01-27

Wygląda smakowicie...pozdrawiam>>:))

werty34

werty34 2010-05-06

wygląda apetycznie pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >