Tyle pyszności skrywa zwykła pokrzywa. Jej kwiatki uwielbiają liczne owady z paziem królowej na czele, a nasionka są przysmakiem ziarnojadów. Ostatnio stała się modnym warzywem na naszych stołach. Nic tylko hodować zagony pokrzyw.
solo11 2020-11-14
Mam za działką dość duże "poletko", mam suszoną i jest całkiem dobra herbatka jak się połączy z jakąś owocową.
wydra73 2020-11-14
Pokrzywa- wieża.
Soczek pokrzywowy niegdyś robiłam, za warzywo trudno uznać. Chociaż uwzględniając jej zawartość, należałoby jeść w każdej postaci.
jola53 2020-11-14
Zgadzam się w całej rozciągłości.
W tym roku objadłam się zupy-przepis z netu,robiłam sok i napoje latem,a na zimę suszyłam.
jola53 2020-11-14
Oto przepis
http://www.garnek.pl/jola53/35802907/zupa-z-mlodych-pokrzyw
Skorzystaj proszę bo jest przepyszna(ale to już na wiosnę)
Pozdrawiam.