[28139538]

Tajska bazylia.

Zdecydowana w smaku, charakteryzuje się anyżowym zapachem i lukrecjowo- miętowym aromatem. Przypomina bardziej znaną nam miętę aniżeli bazylię. Nie da się jej zastąpić innym ziołem, ani bazylią europejską. Dodaje się ją zarówno do zielonego i czerwonego curry, jak i wszystkich potraw typu stir-fry. Na północy Tajlandii jest często jedynym dodatkiem do potraw mięsnych.

dodane na fotoforum:

jolkas

jolkas 2014-07-08

podobna do mięty......widzę widzę , że zajmujesz się hodowlą egzotycznych roślin.....

slav43

slav43 2014-07-08

Dobra jest. Też mam w swoim zielniku.:)

alik61

alik61 2014-07-08

pyszna;)

pabloz

pabloz 2014-07-08

Na razie eksperymentalnie...:)

halb09

halb09 2014-07-08

Nawet na balkonie wystarczy miejsca na uprawę ciekawych roślin:)

dodaj komentarz

kolejne >