Grillowany schab z kością, podawany z papryką zapiekaną z czosnkiem,tymiankiem i serem feta. Ziemniaczki i pieczona cebulka cukrowa.
SKŁADNIKI:
*kotlet schabowy z kością lub bez,
*2papryki,
*cebulka cukrowa lub zwykła,
*czosnek,
*tymianek,
*pieprz, sól,
*ziemniaczki,
WYKONANIE:
Delikatnie ubij kotleta tłuczkiem,dopraw przyprawą do grilla.Odstaw do lodówki na 1-2 godz.Rozgrzej piekarnik do 170c, dopraw paprykę,polej oliwą, dołóż cebulę,tymianek i czosnek.Zapiekać w piekarniku do miękkości.Ja piekłem papryki w całości,jeżeli ktoś woli,można wcześniej obrać z gniazd i pozbyć się ziarenek.
dodane na fotoforum:
alfreda 2010-08-02
SUPER DANIE BUZIACZKI MIŁEGO DNIA
monik40 2010-08-02
Smakujesz…...jak świeżo zaparzona....
aromatyczna kawa.....pełna zapachu i mocy...
rozkoszuję się Tobą.....pijąc małymi łykami...
bo jesteś moją delicją.....
udanego tygodnia...;-)))
artdora 2010-08-02
Grillowane...mniam!:)
Co do ogrodu...to co widać przez okienko to taras(jeszcze nie wyłożony płytkami). Całość ogrodu ma 0,5h, wiec jest co w nim robić, hi hi
Pozdrawiam:-)
kot54 2010-08-02
SZEFIE,CHYBA MASZ JAKĄŚ PIERWSZA KLASA RESTAURACJĘ.......
WSZYSTKIE FOTY I PRZEPISY PASUJĄ MI DO DOBREJ KNAJPKI....
POZDRAWIAM:)