Roladka z kurczaka ze szparagami, ryż carry na grillowanym pomidorze, sos śmietanowo-brokułowy. Troszkę warzywek. Smacznego.
Żadnego przepisu Wam tu nie wymyśle. Podgotowujesz szparagi, zawijasz w kurczaka,doprawiasz, pieczesz i wszystko. Sos to śmietana 30% , masło, przyprawy, zmiksowany rozgotowany brokuł. Żeby szparagi miały ładny zielony kolor, woda do gotowania musi być osolona.
Trzeba przyznać,że jest bardzo smaczne.
dodane na fotoforum:
julaa1 2011-03-31
Ok powiem Ci gdzie możesz poszukać takie miejsca ale za to podjem tej Twojej apetycznej roladki
bozka03 2011-03-31
Pyszne ...juz czuje ten smak mniam mniam i brokuly i szparagi moje tez:)))a ja dzisiaj zrobilam szparagi z czosnkiem ,sezamem i pokrojonymi na plasterki migdalami ...tez tak lubie:)
tczew54 2011-03-31
REWELACJA !!!
Aż się głodna zrobiłam, a tu pora iść spać. Będzie mi się śnił obiadek...
Pozdrawiam.
blanca 2011-03-31
Pyszności !!!!!! te warzywa poproszę .....
not4you 2011-03-31
I zaśliniłem klawiaturę ;P
kinia21 2011-03-31
cudowne...może tak przepis...lub gdzie go zanleść? może to głupie ale nigdy nie jadłam szparagów....
wracam 2011-03-31
A ja podziwiam niezmiernie Twój kunszt na polu, gdzie wdepnąłbym natychmiast na minę...:) Dzięki za miłe opinie.
lejdis 2011-03-31
DZIĘKUJĘ ZA MIŁE SŁOWA
iza57 2011-03-31
Znowu pyszności przygotowałeś...Mniam...Spokojnej nocki...Dobranoc:)
lila25 2011-03-31
i to mi sie podoba , dobre jedzonko i krotki przepis ;)
kot54 2011-03-31
Szef, pysznie.....pysznie....a oszołom niech się oblizuje......
jotef 2011-03-31
Mówiłem, że gdzie kot tam ja...Pozdrawiam, ciągnie mnie do jedzonka, dobrego jedzonka
azan04 2011-03-31
Codziennie tu zaglądam w porze obiadowej...;-)
karotka4 2011-03-31
Rzeczywiście... Szparagi soczyście zielone. :-)
agatap6 2011-03-31
dobrej nocki
maria57 2011-03-31
dziś tylko popatrzę, za późna pora na takie solidne jedzenie, bo potem tylko koszmary mogą się przyśnić
kazia53 2011-03-31
Pysznosci nam tu przyrządzasz i wszystko bardzo wyraznie widoczne, smaczne, ech... slinka leci... ;-)
achach5 2011-03-31
A już wrzucałam szparagi do NIE osolonej wody !!!
Blade szparagi już tak nie smakują :) Prawda ?
Danie wygląda świetnie (jak zwykle)
i pewnie doskonale smakuje ?
Pozdrawiam :)
bryza 2011-03-31
Super danie :)..... a co do galeryjki....... hmmmmmm .... dziękuję ...ale nie bądż taki skromny ..... z pewnością znasz wartość swojej .... a jeżeli nie, to może malutki sondażyk he he he .... dziś to takie modne u nas ... ale byś dopiero zobaczył !!!!!!!!.....a Polak lubi dobrze zjeść i zna się co dobre a co nie ! :)))))))).....no i wystarczy poczytać u Ciebie wpisy !!!!!!! ....słodkich .... barwnych snów lecz nie kalorycznych hi hi hi .... udanego piątku :)
pegasus 2011-03-31
Pięknie i apetycznie wygląda.
Tylko gratulować takiej sztuki kulinarnej.
Potrafię tylko rosół wołowy ugotować .
dobrunia 2011-03-31
... poproszę coś bezmięsnego ... chociaż to na pewno w smaku jest perfekcyjne :)))
andaluz 2011-04-01
wspaniale wygląda i pewnie tak smakuje:))!brawo!!:))
guliver 2011-04-01
...podoba mi się ta zieleń szparagów, wyglada ekstra i na pewno tak smakuje !:))
Dziękuję Ci za pomysł...pozdrawiam jak zawsze miło i uroczej nocy życzę :)))
andzia58 2011-04-01
re; dzieki, i ja pozdrawiam......zmykam tez bo troche w ogrodku dzisiaj sie nadwyrezyłam ....ale koperek i rzodkieweczka juz posiana:-)
boga1 2011-04-01
a jednak przepis sie znalazl. I tak trzymaj.
Potrawa wybornie wyglada. Wrzuce do mojej ( a wlasciwie twojej) ksiazki kucharskiej.
kwiatek 2011-04-01
pozdrawiam w pierwszym dniu kwietnia!
serce02 2011-04-01
Witam ☻
W dniu pierwszego kwietnia
nie słuchaj radia
nie czytaj gazet.
Zrób komuś figla
i nie myśl,..
że się pomylisz...
bo to dziś
mamy Prima Aprilis...
Wesołego dnia życze
Pozdrawiam ♥ ☻
limba 2011-04-01
pomysł na weekendowe pyszności, dzięki :)
violinka 2011-04-01
ulalaaaaa ale danie pozdrawiam primaaprilisowo
saline 2011-04-01
co by tu jeszcze dodać...napewno tak smakuje jak wygląda czyli wybornie pozdrawiam miłego dzionka życzę;-)
danwi66 2011-04-01
pięknie to wygląda ,ale mi szparagi nigdy nie wyszły:(...próbowałam już 4 razy! i zawsze jakieś takie łykowate ,gumowate....:(....
jotef 2011-04-01
Pozdrawiam Mistrzu
gabix 2011-04-01
Super muszę spróbować .....pięknego dnia słoneczka na niebie i radości w sercu.......:))
magdabo 2011-04-01
Pyszne kolorowe i bardzo smaczne jedzonko ... życzę miłego piątku !
slonik1 2011-04-01
miłego piątku ))
isia222 2011-04-01
super zestawienie, od razu chce się jeść. wczoraj widziałam nawet zielone szparagi w sklepie, ale nie miałam pomysłu na dani...
gosia76 2011-04-01
Zawsze czymś mnie zaskoczysz ;-))))
nastia7 2011-04-01
o kurcze!!! Chyba wyślę swojego faceta na naukę gotowania do Ciebie :)) Milutkiego psikusowania dzisiaj :)):D
gogogo 2011-04-01
Smaczności u Ciebie :)))) Pozdrawiam i dzięki za odwiedziny :))))
alemark 2011-04-01
Slicznie i apetycznie jak zwykle w Twojej kuchni...
Pozdrawiam serdecznie i prima aprilisowo zyczac jednoczesnie wesolego wiosennego dnia...
terala 2011-04-01
...i znowu pychotka.....
...pozdrawiam....
syska25 2011-04-01
Jak bardzo chciałabym się u Ciebie stołować:))Może w końcu bym przytyła hehe:)Weekendu pełnego wrażeń życzę i pięknej słonecznej pogody:)))
garruu 2011-04-01
Serca pełnego radości, miłości. Tysiąca
uśmiechów i promieni słońca,niech świecą
dla Ciebie zawsze bez końca:)
Dziś Prima Aprilis :)
ankam 2011-04-01
I smacznie i zdrowo! Świetna propozycja na obiadek, zrobię w niedzielę! Prima aprilis! Miłego dnia:)))
gotujmy 2011-04-01
re:
ha ha ha ha ha nie chce być brzydka !!!!!
ha ha ha ha ha ha dzięki za dawkę humoru z rana !
beata1 2011-04-01
Przez pustynię idzie Polak, Niemiec i Rosjanin.
Są bardzo zmęczeni.
Nagle widzą dwugarbnego wielbłąda.
Polak usiadł na jednym garbie, Niemiec na drugim.
- A gdzie ja? - pyta żałośnie Rosjanin.
Polak podnosi ogon wielbłąda i mówi:
- A ty, Sasza, do kabiny.
andrea7 2011-04-01
Witam...to znaczy jedno..kocha Pan zwierzeta....:-)...pozdrawiam serdecznie i dziekuje za mily wpis..
funiak 2011-04-01
Super :)))
teri54 2011-04-01
Wiosna u mnie w pełni.Zielono i kolorowo.
Na stole jednak skromnie.Kocham jeść,nie cierpię przygotowywać,o dekoracji nawet nie myślę.
Podziwiam Twoją sztukę!
zniknee 2011-04-02
zjadła bym ;))
caprri 2011-04-02
Jednak przepis wymyśliłeś, krótko, zwięźle, na temat :)