Suszone śliwki nadziewane blanszowanymi migdałami w miodzie.
Prosta przekąska, która urozmaici Twój stół podczas przyjęcia.
Kupiłem blanszowane migdały, czyli takie bez skórki, nadziałem nimi śliwki. Na patelni trzeba rozpuścić dużą łyżkę miodu. Gdy miód będzie płynny wrzuć śliwki i zamieszaj. Smacznego.
dodane na fotoforum:
violinka 2012-03-02
fajne pysznie wyglądają pozdro
buziaak 2012-03-02
Już jest hihi. ;D ;*
ragata 2012-03-02
może jakaś seria łatwych a interesujących przepisów już na Wielkanoc..? co Mistrzu?
ankam 2012-03-02
Jestem ciekawa jak to smakuje, zrobię sobie na pewno! Pięknie serwujesz! Pozdrawiam:))
krynia2 2012-03-02
Bardzo oryginalna przekąska........warto spróbować..........pozdrawiam.
funiak 2012-03-02
postarales sie na powrot zony:)))bardz ciekawa przystawka...do serow a nawet dla zaspokojenie ochoty na slodkie:)))
migi80 2012-03-02
mniam...
tczew54 2012-03-02
Świetny pomysł.
Zrobię morele z migdałami. Mam nadzieję, że zgrają się te dwa smaki.
Pozdrawiam.
bronia 2012-03-03
Pyszna przekąska.:)Jeszcze jakby zawinąć to w boczuś i zapiec...mniam:)Uczta dla podniebienia.:)
kot54 2012-03-09
jak kupię składniki to spróbuję......zrobić....
tylko jak będzie jakaś imprezka....ha ha...
jucca 2012-03-17
Dziekuje za przepis..wlasnie zrobilam tę przekąskę...Przypadkiem dostalam migdaly . Byly w markecie. Do sliweczek wetknęłam ..W miodku udusilam..Dzis mam gosci...sprobowalam wczesniej..pycha...
Mysle,ze lepszy bylby jakis miod delikatny,np.lipowy czy akacjowy.Ja mialam gryczany.Troche smak mi zagluszyl.ale moze byc...pozdrawiam cieplo i zycze milego dnia.