Świetna przegryska w ciągu dnia, lub przekąska na Twoim przyjęciu.
Cykoriowe łódeczki z klasycznym połączeniem niebieskiego sera pleśniowego, grillowanej gruszki i winogron.Do tego ruccola i inne dodatki, według uznania i odrobina Crem Fresch. Smacznego.
Jeżeli mieszkasz w okolicy Szczecina i potrzebujesz pomocy przy wyprawieniu przyjęcia, to ja chętnie pomogę.
Muszę się z Wami podzielić pewną uwagą:
Oglądałem dzisiaj program w TV4 MasterChif Junior wersja z Australii. Jeszcze teraz jestem w szoku. Gotowały dzieci przeważnie w wieku 11-12 lat. Stwierdziłem, że jeżeli miałbym z nimi rywalizować, byłbym bez szans. Nie jeden restaurator w Polsce chciałby mieć takiego kucharza u siebie w pracy. Super trudne dania, perfekcyjnie podane.
dodane na fotoforum:
krychan 2012-09-08
super wyglada i napewno super smakuje...i do tego moj ulubiony serek...
dzieki za opis .... ..pozdrawiam :)
baal81 2012-09-08
re: niestety to tylko suwenir z Moskwy;)
hankag 2012-09-08
Daleko mam do Szczecina...,ale za to notorycznie "kradnę "Twoje przegryzki i przekąski ;)
sedina 2012-09-08
Re. To jeszcze masz szansę, następny tydzień zapowiadają bardzo ciepły :)
Jedź, później z każdym dniem dzień robi się krótszy i wietrzny.
beti35 2012-09-08
A moje 14 letnie dziecko ledwo kanapki sobie zrobi hehehehhe ;-))
Fajna przekąska ;-)
monieq 2012-09-08
bardzo ciekawe zestawienie
również oglądam ten program MasterChifJunior i ten z Gordonem Ramseyem i uważam, że dzieci są na równi z dorosłymi, ciekawe jak będzie w polskiej wersji, widziałam tylko 1 odcinek
hania44 2012-09-08
Po prostu nie przepadam za takim serem...ale własnie zaraz będę piekła ciasta! :) Na wieczór będą gotowe! :)
solo11 2012-09-08
fantastyczne .... po obejrzeniu jestem głodna...dodaję Ciebie do ulubionych ...pozdrawiam smakowicie....
hania44 2012-09-08
Po prostu dzieci musiały być dobrze wyszkolone w tej dziedzinie! :) Ale tak właśnie jest: młode pokolenia przewyższają starszych pod wieloma względami...to jest chyba tak jakby rozwijająca się ewolucja mózgu człowieka...czy nie tak?
kot54 2012-09-08
oglądam ten program od jakiegoś czasu....
Dzieciaki to przyszli Mistrzowie kuchni....mają Talent...
A Twoja przekąska ....też godna Mistrza...*;*
astra40 2012-09-08
wizualnie niesamowite, a jednocześnie proste do wykonania. Na pewno skorzystam z tego przepisu, dziękuję i pozdrawiam :)
mal71 2012-09-08
re sama sobie zazdroszcze!:) uwielbiam mojego meza uwielbiam tu zyc mieszkac...czego mozna chciec wiecej:)
cypryjka 2012-09-08
moglabym miec takie dziecko.......... :) coby lubialo gotowac :) tzn. mam, tyle ze leniwe :)
marik54 2012-09-08
re: łączka jest letnia...świeżo sfocona wczoraj...to jedyna taka ostoja kwiatów i zieleni letniej i tysiąców motyli jaką ostatnio odkryłam...pięknie tam tylko nie można kopać...
violinka 2012-09-08
wybitne jednostki się zdarzają czego Ty jesteś przykładem gruszeczki mniammmmmm pozdro
funiak 2012-09-08
na kulinarny start nigdy za wczesnie i nigdy za pozno...moj syn fascynuje mnie swymi postepami i musze przyznac ...ze ucze sie juz od niego....:)))swietny kompozycja smakow .....gruszki i ser ...bardzo na tak:)))
boga1 2012-09-08
A ja uważam, że twoje kulinarne talenty nie ustępuja w niczym tym dzieciom ani wielkim szefom słynnych kuchni świata.
Zawsze jest miejsce na udoskonalenia ale Ty masz wyjatkowe podniebienie.
kenamte 2012-09-08
Witaj Sławku,nareszcie jest to na co czekałam czyli z prawdziwego zdarzenia AUTOPROMOCJA i konia z rzędem temu,kto z Twojej propozycji nie skorzysta-Szczecinianie bardzo liczę na Was i choć moich ukochanych gór nie zamieniłabym na żadne inne to,proszę przyjmijcie na słowo,tylko ta odległość nie pozwala mi złożyć zamówienia u Sławka .
Pozdrawiam i zmykam szybko,bo klawiatura jak zawsze w niebezpieczeństwie :):):)
maria57 2012-09-08
Oj, pewnie sama nie skorzystałabym już z Twojej oferty jako mistrza kulinarnych przyjęć, ale z prawdziwą przyjemnością polecałabym Ciebie wszystkim dookoła. Czyniłabym to z wielką rozkoszą, bo przekonywać kogoś do czegoś, do czego ma się samemu jak najbardziej pozytywne emocje, to dla mnie jeden z moich ulubionych prawie żywiołów. Trzeba mnie ogłuszyć, żebym zamilkła.
Natomiast sama dla siebie życzyłabym sobie Ciebie wraz z Twoją szanowną Rodzinką (żebyś nie czuł się samotny) jako dobrych i bliskich sąsiadów. Bo zawsze powtarzam, że dobry sąsiad to skarb. Mam dookoła siebie same skarby, ale nie podejrzewam żadnego z nich o takie jak Twoje talenty kulinarne, a że odbierazm Ciebie jako istotę niezwykle przy tym życzliwą, więc myślę, że już więcej do szczęścia nie byłoby mi potrzebne.
angro 2012-09-08
Jesteś "wielki" w tym fachu:) Zjadłbym wszystko nawet z talerzem:))
azurka 2012-09-09
szkoda ,ze juz nie mieszkam w okolicach szczecina..... gdybys się ogłosił jakies 15-20 lat temu:))))
oliwkaa 2012-09-09
świetna przekąska ....
startowaleś do Master Chefa ?
ahaa07 2012-09-21
:))