Jeszcze jedna rybka: Labraks pieczony w piecu z oliwkami, pomidorami, kaparami i czerwoną pomarańczą.
1. Dwie ryby Labraks
2. Oliwki czarne i zielone.
3. Kapary.
4. Oliwa z oliwek.
5. Pęczek pietruszki.
5. Pomidorki koktajlowe.
6. Czerwone pomarańcze lub inne.
7. 1/2 szklanki białego wina.
8. Czosnek, sól, pieprz.
9. Wyciśnięty sok z 1-2 pomarańczy.
Piec w piekarniku 180C przez 15-20 min.
10 minut przed końcem dolać wino.
Możesz podać rybę w całości, lub jak masz więcej gości,,tak jak podałem na zdjęciu w formie przekąski, na plastrach czerwonego pomarańcza.
dodane na fotoforum:
halka 2013-01-17
Mega apetycznie to wygląda...może i ja skuszę się na ten przepis;pozdrawiam serdecznie.
ruda51 2013-01-17
..skosztuję...odrobinkę....od Twoich wymyślanych potraw... oponki mi już widać..hi hi hi..;)
krynia2 2013-01-17
Nie wiedziałam ,że taka ryba gości w naszych sklepach.........
przyrządzone z niej danie ,jak widać wykwintne.............palce lizać.,
ankaaa 2013-01-17
U nas wczoraj zero śniegu, deszcz cały dzień padał a na chodniku było lodowisko. Dopiero w nocy śnieg spadł i mamy zimę :))
migi80 2013-01-17
ale bym zjadła;)
smakowicie;)
kris13 2013-01-17
No,właśnie! i komu z gości chce się to robić samemu? zamówi danie gotowe i już! a jest extra :))
slav43 2013-01-17
Powiem szczerze : nie wiem co to za labraks. Ale wyglada apetycznie.:)