Burżuazyjne przekąski bankietowe,,,
Dużym powodzeniem, szczególnie wśród Pań, cieszą się surowe warzywa, podawana z ciekawymi dipami,,,
dodane na fotoforum:
alik61 2014-12-01
super:)))na pewno znalazłabym coś dla siebie!!!Pozdrawiam Ciebie bardzo,bardzo na początku grudnia:)
hania44 2014-12-01
Działo się, działo w nocy bo przybyło u Ciebie ciekawe zdjęcie a ja mocno spałam! :) Fajnie, że wpadłeś w nocy! :)
katka12 2014-12-01
surowe warzywa z dipami jadam od dziecka, nie uważam się za burżujkę :)
ewik57 2014-12-01
Skosztowałabym chętnie tych przekąsek choć tylko jestem plebejuszką nie burżujką ;)
Rewolucjoniście w kuchni- cześć oddaję :-)
saline 2014-12-01
a to sie porobiło;-)burzuazja warzywa zajada, a gdzie te bazanty ,przepiorki itd...napracowałeś sie miszczu cieplutko pozdrawiam
slav43 2014-12-01
Mogą być i warzywa, ale ja bez mięsa nie mam energii.:)))
isia222 2014-12-01
rewelacje, teraz mod, a na dietetyczne dania:) a nawet to pięknie u Was podane, ach te kolory
doka8 2014-12-04
niby taki proste przekąski , ale tylko Ty na to wpadłeś ...gratulacje !!! na pewno nietucząca, zdrowa pycha :) pozdrawiam !
irena62 2014-12-06
milego weekendu pozdrawiam serdecznie :)
http://olx.pl/nakarm-psa/
klikając na link możemy pomóc pieskom :)
tof65 2014-12-08
Z doświadczenia wiem że większość burżuazyjnych przekąsek jest oddawana wraz z wypitym alkoholem...
martaz 2014-12-08
Wykorzystałam Twoje pomysły na urodzinowej imprezie u mojej córki,smakowały koreczki i inne pasty,śledzie...dziękuję...
janowa 2014-12-10
u mnie też się sporo dzieje...http://www.garnek.pl/janowa/28791705/slawku-popatrz-co-wykopalam-w
tom71q 2014-12-10
Ja dziś chleba z mlekiem po wpierniczałem :)
iwona38 2014-12-21
Zdrowych, pogodnych, radosnych i przepełnionych miłością Świąt Bożego Narodzenia, wszelkiej pomyślności w życiu osobistym oraz sukcesów w pracy zawodowej...aby światło choinki oświetlało zawsze Wasze życie i pozwalało odnaleźć właściwą drogę...
kate12 2015-03-22
Przegladam Twoja galerie, czytam komentzrze i zaczyna mnie mdlic, a Ciebie jeszcze nie? Skad w ludziach tyle bezmyslnej wazeliny, mydlenia oczu, zachwytu nad czyms, co nie jest zachwycajace wcale.
Zaczne od " burzuazyjnych" przekasek. Skad takie nazewnictwo? Przeciez to zwykle warzywa z dipami , serwowane na niemalze kazdej imprezie, imieninach, sylwesytrze, bankiecie czy nawet wtedy, gdy w towarzystwie ogladamy film. Jaka to byrzuazja? Robia nam z mozgu marmolade i jestesmy sami sobie winni. Ty tez! Dorsz.
Dorsz, za czasow mojej babci to najpospolitsza ryba do tego najtansza, jedli ja raczej biedni ludzie, bo kazdego bylo na nia stac. Poledwica z dorsza jak czytalam, uwazana byla za najmniej smaczna czescia, bo najbardziej sucha jakby ja nie przyrzadzac. Krotka obrobka termiczna (do momentu az zmieni kolor na nieprzejrzysty) i ostroznosc, by nie pojawila sie albumina tez nie nadadza jej soczystosci. Natomiast najsmaczniejsze jest mieso z ogona, ale lepeij weprzec z...
kate12 2015-03-22
ze poledwica, to takie swiatowe i ociera sie o burzuazje. A najsmaczniejsza czescia jest ogon, tak drodzy Panstwo...mieso z ogona czyli tylnia czesc ryby.
Jesli z dorsza jest cos naprawde wykwintne to kipfisze i sztokfisze, chociazby ze wzgledu na dlugi proces przygotowania. Dzieki waszym ochom i achom dzisiaj dorsz kosztuje 35 zl/ kg a niebawem bedzie 50zl. Prawda jest natomiast taka, ze burzuazyjne dania wcale nie sa smaczne, czlowiekowi mozna wszystko weprzec a on, by uchodzic za swiatowca z tym bezkrytycznie sie zgadza, czego namiastke mamy w komentarzach. Watpie, by mus z burakow i groszku podraznil moje kubki smakowe...ze zdrowe i modne ? Bez watpienia, ale czy smaczne? Nie ma dzisiaj dan burzuazyjnych, zreszta nigdy nie bylo, to niepoprawne nazewnictwo. Dzisiaj mimo narzekania wielu ludzi, na takie dania kazdy moze sobie pozwolic. Jesli nie w eleganckiej restauracji, gdzie w danie wlicza sie wszystko, to w domowym zaciszu. Skladniki sa ogolnodostepne, przepisy tez,...
kate12 2015-03-22
Jedna " chociaz oczami posmakuje" inna zalewa ze " tylko Ty na to wpadles" Boze skad tyle hipokryzji u Twoich znajomych .Na koniec podam przepis, ktorym zachwycaly sie rodzime aktorki. Seler naciowy, szpinak. papryke zielona pokroic , rozdrobnic blenderem. Marchew i dynie rowniez, dosmaczyc, eliminujac sol wlac do przezroczystego naczynia uwazajac, by nie polaczyly sie kolory...smacznego? Zdrowego na pewno. Na koniec konkluzja...dzisiaj jemy na pewno zdrowiej niz kiedys, nasza dieta rozni sie bardzo, inna kultura jedzenia a to wszystko po to, by chronic nas przed wieloma chorobami. Smaczne te potrawy na pewno nie sa , to tylko wmawianie ludziom, ze sok z zielonych warzyw jest pyszny a wystarczyloby wyeliminowac nawozy i antybiotyki przy produkcji drobiu, ogolnie chemie i nie musielibysmy jesc tylko warzyw, laczyc krewetki z ananasem, udawac ze oliwki sa takie smaczne i zadziwiac sie poledwica z sosem czekoladowym, by uchodzic za swiatowcow. Wspolczuje glupoty, choc o gust...