Szef kuchni serwuje,,,

Szef kuchni serwuje,,,

Po wygranym konkursie poproszono mnie, żebym podał jakiś przepis dla Czytelników Głosu Szczecińskiego. Podałem własnie to danie. Uwielbiaj je robić i jeść,każde zamówienie tego makaronu, to dla mnie wielka radość, mam bowiem przekonanie, graniczące z pewnością, że Gość po zjedzeniu będzie bardzo zadowolony,,,
Ten przepis mnie jeszcze nigdy nie zawiódł. To właśnie o tym makaronie wyrażał się w samych pochwałach Pan Janusz River Strzelecki

dodane na fotoforum:

kumpel

kumpel 2015-08-13

Pani Dana (tez nie z jednego pieca chleb [i pizze!] jadła
tez 'smakowała' podobne 'składniki' [LOL]
FAKTYCZNIE, trzeba, raczej, wyrobic sobie smak
na tego rodzaju rozne-roznosci.....PYCHOTA!.....
[Pst!....nie wiem co % z tym?.....
jeden 'znawca powie: biale wino, drugi powie: czerwone-
to ma byc chlodne (wino) a to ma byc ciepławe....
a u mnie odwrotnie!......czyli do zobaczenia w Szczecinie
a to tak daleko z Chicagowka........
i płynå SERDECZNE pozdrowienia i GRATULACJE.......

inesss

inesss 2015-08-13

Mistrzostwo!!!

alik61

alik61 2015-08-13

Pięknie podane i na pewno pyszne!!!Bardzo się cieszę z Twojego zadowolenia!!!:)

satsuma

satsuma 2015-08-13

Brawo....myśle że będą czytelnicy zadowoleni a może i nam podasz przepis :)

lola77

lola77 2015-08-13

hmmmm podstawowa zasada do owoców morza nie daje się parmezanu ,a widzę go tutaj ????

krycha2

krycha2 2015-08-13

Wierzę na słowo,że dobre..

anad60

anad60 2015-08-13

Szefie u Ciebie wszystko jest przepyszne !!!

piatal

piatal 2015-08-14

Lola77 bardzo mnie swoim komentarzem rozśmieszyła,,hehehe

marinka

marinka 2015-08-14

Gratulacje w pełni zasłużone zawsze u Ciebie pięknie i pysznie...pozdrawiam

spoko44

spoko44 2015-08-14

wygląda pysznie ,az boję się pomyśleć jak smakuje ,bo ślin a sama leci

bryza

bryza 2015-08-15

Sławku ,Twoje każde danie zasługuje na pochwałę :).... serdecznie pozdrawiam i tysiące zadowolonych konsumentów życzę :)

lola77

lola77 2015-08-15

piatal czemu mówisz ,ze rozsmieszyłam Cię poczytaj trochę np tu http://zdrowie.wieszjak.polki.pl/forum/thread/10433,owoce-morza-z-parmezanem-czy-bez.htm

lola77

lola77 2015-08-15

http://www.makarony.co/porady-kulinarne/1611/parmezan-najlepszy-ser-do-makaronu

piatal

piatal 2015-08-15

Lola,,nie ma jakiegoś jednolitego przepisu,,każdy je co chce,,jedni lubią chleb z masłem i z cukrem, a inni chleb z masłem i solą. Każdy tworzy swoje indywidualne przepisy i je to co lubi. Ja serwuję tak i Goście to akceptują i chwalą,,więc sorki,,ale nawet nie otwieram tych linków,,,
Dotyczy to nawet klasycznych potraw. Przepisów na Strogonova znam multum,,i każdy robi jak mi się podoba,,także daruj sobie ,,,

lola77

lola77 2015-08-16

Zwracam uwagę tylko na to ,ze są pewne oczywiste reguły ,a jedną z nich jest taka ,ze do owoców morza parmezanu się nie daje ,każdy wybitny kucharz Ci to powie .Jeśli juz jesteś wybrany przez Garnkowiczów, którzy na Ciebie głosowali i zapewne w dużej mierze nie kosztowali Twoich potraw za świetnego kucharza to nauczaj i podawaj przepisy zgodne z wyznaczonymi kanonami.

piatal

piatal 2015-08-16

A ja będę dodawał zawsze,,,i proszę,,takie dyskusje prowadź na priwie, bo tutaj nie jest miejsce na to. Jakoś nie doszukałam się w twoich linkach opinii wybitnych kucharzy, tylko post jakiejś prywatnej osoby.

kotulu

kotulu 2015-08-16

O jeryyy mniam mniam!!! Dajjj!

amarmad

amarmad 2015-08-16

Ja nie mam problemu czy parmezan z owocami morza, czy nie. Po prostu nie jadam nic z morza oprócz ryb. Mogę tylko powiedzieć, że zdjęcie bardzo ładne.
Smacznego. :)

karlor

karlor 2015-08-17

Trzeba będzie spróbować :)

hania44

hania44 2015-08-21

Zupełnie nie moje klimaty...

mal71

mal71 2015-08-27

a do master chefa zglosiles sie juz???????

dodaj komentarz

kolejne >