Po wygranym konkursie poproszono mnie, żebym podał jakiś przepis dla Czytelników Głosu Szczecińskiego. Podałem własnie to danie. Uwielbiaj je robić i jeść,każde zamówienie tego makaronu, to dla mnie wielka radość, mam bowiem przekonanie, graniczące z pewnością, że Gość po zjedzeniu będzie bardzo zadowolony,,,
Ten przepis mnie jeszcze nigdy nie zawiódł. To właśnie o tym makaronie wyrażał się w samych pochwałach Pan Janusz River Strzelecki
dodane na fotoforum:
kumpel 2015-08-13
Pani Dana (tez nie z jednego pieca chleb [i pizze!] jadła
tez 'smakowała' podobne 'składniki' [LOL]
FAKTYCZNIE, trzeba, raczej, wyrobic sobie smak
na tego rodzaju rozne-roznosci.....PYCHOTA!.....
[Pst!....nie wiem co % z tym?.....
jeden 'znawca powie: biale wino, drugi powie: czerwone-
to ma byc chlodne (wino) a to ma byc ciepławe....
a u mnie odwrotnie!......czyli do zobaczenia w Szczecinie
a to tak daleko z Chicagowka........
i płynå SERDECZNE pozdrowienia i GRATULACJE.......
lola77 2015-08-13
hmmmm podstawowa zasada do owoców morza nie daje się parmezanu ,a widzę go tutaj ????
bryza 2015-08-15
Sławku ,Twoje każde danie zasługuje na pochwałę :).... serdecznie pozdrawiam i tysiące zadowolonych konsumentów życzę :)
lola77 2015-08-15
piatal czemu mówisz ,ze rozsmieszyłam Cię poczytaj trochę np tu http://zdrowie.wieszjak.polki.pl/forum/thread/10433,owoce-morza-z-parmezanem-czy-bez.htm
piatal 2015-08-15
Lola,,nie ma jakiegoś jednolitego przepisu,,każdy je co chce,,jedni lubią chleb z masłem i z cukrem, a inni chleb z masłem i solą. Każdy tworzy swoje indywidualne przepisy i je to co lubi. Ja serwuję tak i Goście to akceptują i chwalą,,więc sorki,,ale nawet nie otwieram tych linków,,,
Dotyczy to nawet klasycznych potraw. Przepisów na Strogonova znam multum,,i każdy robi jak mi się podoba,,także daruj sobie ,,,
lola77 2015-08-16
Zwracam uwagę tylko na to ,ze są pewne oczywiste reguły ,a jedną z nich jest taka ,ze do owoców morza parmezanu się nie daje ,każdy wybitny kucharz Ci to powie .Jeśli juz jesteś wybrany przez Garnkowiczów, którzy na Ciebie głosowali i zapewne w dużej mierze nie kosztowali Twoich potraw za świetnego kucharza to nauczaj i podawaj przepisy zgodne z wyznaczonymi kanonami.
piatal 2015-08-16
A ja będę dodawał zawsze,,,i proszę,,takie dyskusje prowadź na priwie, bo tutaj nie jest miejsce na to. Jakoś nie doszukałam się w twoich linkach opinii wybitnych kucharzy, tylko post jakiejś prywatnej osoby.
amarmad 2015-08-16
Ja nie mam problemu czy parmezan z owocami morza, czy nie. Po prostu nie jadam nic z morza oprócz ryb. Mogę tylko powiedzieć, że zdjęcie bardzo ładne.
Smacznego. :)