Paprykarz Szczeciński,,,Genialna rzecz,,nie mylić z tym z puszki, bo nie ma z nim wiele wspólnego poza nazwą,,,
Szefowa, chce zachować morski charakter restauracji. Paprykarz Szczeciński na przystawkę, to świetny pomysł. Najpierw kupiłem w sklepie. Ciężko było zjeść, zajrzałem do internetu. Był wg przepisu Magdy Gessler. Oczywiście musiałem przerobić na swój sposób. Próbowało 6 osób, nie było żadnej uwagi krytycznej, same superlatywy. Ja osobiście byłem bardzo zadowolony. Genialny, wyrazisty i ostry,,,Polecam.
Przepis: Dokładnie obrana wędzona makrela, nie może być ości. Sypki gotowany ryż, podduszona na miękko cebulka dużo. Pieczona papryka posiekana na drobną kostkę. Sos sojowy, sos z cytryny, ostra i słodka mielona papryka, sól, koncentrat pomidorowy. Proporcje ustal samemu mieszając i próbując.
dodane na fotoforum:
adamowa 2017-04-01
A jednak ...ta nazwa :) Choc juz odzwyczailam sie od tego smaku ...mysle ze w Twoim wydaniu z pewnoscia smakuje inaczej :) Pozdrawiam Slawku ...
hania44 2017-04-01
To widać, że to nie jest to samo co w puszce...chętnie bym zjadła coś takiego, wygląda smakowicie, a najbardziej podoba mi się ta dekoracja - ogórek i bukiecik koperku z pietruszką! :)
stachs7 2017-04-01
Ja też czasami robię.Pozdrawiam.
koza8 2017-04-01
...apetycznie wygląda,pozdrawiam :)
isia222 2017-04-01
re: ta wczesna wiosna to już wspomnienie, teraz zaczynają już tulipany kwitnąć! wisona pędzi jak szalona
lusi55 2017-04-01
Oj też nie pamiętam kiedy jadłam, ale pamiętam że bardzo dawno temu smak miał ciekawy, dzięki za przypomnienie
też się pokuszę zrobić domowy paprykarz szczeciński
pozdrawiam
L:)
henry47 2017-04-01
pogratulować szefowej wyboru szefa kuchni,Paprykarz Szczeciński wygląda znakomicie i pewnie tak samo smakuje :)
krycha2 2017-04-01
Sławku..nie wątpię,że spod Twojej ręki wychodzą same frykasy...już Ci kiedyś mówiłam ...startuj w Master Chefie...zwycięstwo murowane...
jozik 2017-04-01
piatal. Ty się nie "wyśmiewaj "z moich przekąsek.Moje przekąski przy Twoich wyglądają mizernie. Cieszy mnie jedno, na drugi dzień wszyscy byli zdrowi.
Pozdrawiam.
katka12 2017-04-01
Pamiętam z dzieciństwa jego smak, dziś to już nie to samo..
coral81 2017-04-01
Mniam ....
irena77 2017-04-02
Witam czasami za paprykarz szczeciński,też chwytam,chociaż na co dzień,za nim nie przepadam....a teraz życzę....http://photos.nasza-klasa.pl/58770690/862/main/5e41b4ee47.jpeg
Pozdrawiam :)
liiliii 2017-04-02
Piękne przybranie i bardzo ładnie podane ..:)
jagoda8 2017-04-03
Dziękuje za podpowiedź ,nie lubiłam tego paprykarza ze sklepu.....ale ten jest na pewno bardzo smaczny jak sam szef poleca.....pozdrawiam serdecznie:)
wiola44 2017-04-04
Coś dla mnie..;)
alkaa 2017-04-04
dawnoooo nie jadłam paprykarza...muszę poszukać ten przepis...Twój wygląda b. smacznie...
frykasy 2017-04-05
Wiadoma sprawa co zrobione i to przez takiego mistrza nie może się równać kupnemu, wymyśl jakąś nazwę tej przekąsce !!!
izolek 2017-04-06
Dzięki, że znalazłeś chwilę czasu - staram się korzystać z przepisów wypróbowanych a najlepiej pokazanych.
Wypróbowanych przez MISTRZA !!!
ar2rek 2017-05-21
....zachęciłeś...zrobiłem w/g Twojego przepisu..i oczywiście dodałem swoje pomysły/zamiast sproszkowanej papryki-ostry ajwar i łagodną ale skondensowaną węgierską pastę paprykową z tubki/...wszystko przez to, że miałem ugotowany ryż, z którym nie wiedziałem co zrobić:))Dzięki,Sławku!
REWELACJA.
oliwkaa 2017-07-31
a gdzie puszka po paprykarzu ?
:0)
Kiedyś jak zrobiłam domowy też mi tak napisałeś ...
Pozdrawiam