... o niebo lepsze od kupnych ;-) i 100% ciągutki :-)
przepis:
puszka zagęszczonego i słodzonego mleka sztuk 1
-gotujemy puszkę 2 do 3 godzin po ostudzeniu otwieramy puchę i jeszcze gotujemy około godziny w celu odparowania nadmiaru płynu, i zagęszczenia masy karmelowej ;-) (gotujemy w garnku z wodą na wolnym ogniu) następnie zawartość puchy przekładamy na papier do pieczenia i przykrywamy drugim arkuszem, teraz wałkujemy jak ciasto :-) wkładamy do piekarnika na około godzinkę następnie ściągamy wierzchni arkusz papieru i jak masa jest za rzadka to kolejna godzinka (termo-obieg i około 120 °C)
na koniec kroimy w paseczki i zawijamy na wykałaczkę ;-)
... warto poświęcić parę godzin, bo smaku się nie da opisać ;-)
https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1035/1495/
dodane na fotoforum:
lunio 2010-09-26
Jak ładnie wyglądają............lubię ciągutki:)))
lunio 2010-09-26
i ja też proszę:))))
lunio 2010-09-26
dziękuję :))))
pomoria 2010-09-27
uwielbiam krówki...:-)))...ale wolę kruche, po ciągutki wyciagają plomby...:-(
djana7 2010-09-27
superowe mordko-klejki :)
fo22ksi 2010-09-28
O....to coś dla mnie:))
kefraya 2010-09-28
zaraz przypomniał mi się smak babcinych krówek..MMmmniam: