krówki ...

krówki ...

... o niebo lepsze od kupnych ;-) i 100% ciągutki :-)

przepis:
puszka zagęszczonego i słodzonego mleka sztuk 1
-gotujemy puszkę 2 do 3 godzin po ostudzeniu otwieramy puchę i jeszcze gotujemy około godziny w celu odparowania nadmiaru płynu, i zagęszczenia masy karmelowej ;-) (gotujemy w garnku z wodą na wolnym ogniu) następnie zawartość puchy przekładamy na papier do pieczenia i przykrywamy drugim arkuszem, teraz wałkujemy jak ciasto :-) wkładamy do piekarnika na około godzinkę następnie ściągamy wierzchni arkusz papieru i jak masa jest za rzadka to kolejna godzinka (termo-obieg i około 120 °C)
na koniec kroimy w paseczki i zawijamy na wykałaczkę ;-)

... warto poświęcić parę godzin, bo smaku się nie da opisać ;-)

https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1035/1495/

dodane na fotoforum:

fabian6

fabian6 2010-09-26

można prosić o przepis:)))

lunio

lunio 2010-09-26

Jak ładnie wyglądają............lubię ciągutki:)))

lunio

lunio 2010-09-26

i ja też proszę:))))

betaww

betaww 2010-09-26

A gdzie przepis......?

nowy1

nowy1 2010-09-26

A możesz podesłać do sejmu ? Jak ciągutki-mordoklejki to ja zapłacę ;))))))))

lunio

lunio 2010-09-26

dziękuję :))))

guniu72

guniu72 2010-09-27

Cudo.

pomoria

pomoria 2010-09-27

uwielbiam krówki...:-)))...ale wolę kruche, po ciągutki wyciagają plomby...:-(

djana7

djana7 2010-09-27

superowe mordko-klejki :)

fo22ksi

fo22ksi 2010-09-28

O....to coś dla mnie:))

kefraya

kefraya 2010-09-28

zaraz przypomniał mi się smak babcinych krówek..MMmmniam:

alka10

alka10 2010-09-30

WYGLADAJĄ WSPANIALE-POZDRAWIAM :))

lazuli

lazuli 2010-10-04

Pysznie wygląda!!

dodaj komentarz

kolejne >