schab obrany z błony, ładniej wygląda ;-)
... pierwszy etap już za mną :-) czyli marynowanie w cukrze, teraz leży w soli do jutra :-)
-Maxio sobie chwalił, teraz zobaczymy czy mi wyjdzie ;-)
https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1824/1841/
dodane na fotoforum:
slawek9 2012-03-04
to jeszcze zdarzają się taki ładne kawałki mięsa??? myślałem, że tylko w reklamach...
pinecha 2012-03-04
-slawek9
... na bazarku był schabik kupowany :-)
-w markecie raczej takiej grubej sztuki to się nie wypatrzy :-(
maxmen 2012-03-04
Do suszenia lepsze są wąskie kawałki mięsa. :)))
Ja osobiście wolę suszoną karkówkę.
Schabik jest dla mnie zbyt suchy.
pinecha 2012-03-04
-maxmen
... następnym razem zrobię karkówkę ;-)
-na razie zobaczę, czy to mi wyjdzie :-)
maxmen 2012-03-04
Wyjdzie na bank... :)))
lila08 2012-03-04
wyjdzie...wyjdzie...robiłam już kilka razy,karczek o niebo lepszy...:) i tak jak max napisał...wąskie kawałki lepsze...ale można dłużej suszyć...karczek trzeba suszyć 7 dni... ;)