... podgotowana, następnie uprażona na maśle
dodane na fotoforum:
takos 2012-03-10
ja gotuje i juz
powiedz cos wiecej
uwielbiam gryczaną
znam takie patenty:
- zalanie olejem (trochę) przed gotowaniem
- utytłanie w jajku ;)
a tu, jak?
pinecha 2012-03-11
... zwyczajnie, podgotowana tak żeby była twardawa (al dente)
-następnie wrzucona na rozgrzane masło, ciągle mieszamy bo się przypali
- można przykryć folią aluminiową, to takie niedokładne przykrycie
-w końcu ma być prażona, a nie duszona :-)
pinecha 2012-04-03
-takos
przepis mojej babci ;-)
2 szklanki kaszy, 3 szklanki wody
-wszystko wrzucamy do gara i wstawiamy na gaz
-jak się woda zagotuje to wyłączamy gaz po 5 minutach
-mieszamy i przykrywamy kilkoma ręcznikami na około 20 minut