... nawet się udało, a smaku to się nie da opisać ;-)
-trzeba samemu zrobić ;-)
https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1824/1841/
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-03-09
Wiedziałem że się uda i będzie pysznie...:)))
zadra1 2012-03-09
postanowiłam skorzysta z Twojego przepisu i również powiesiłam już do suszenia a' la suszona szyneczka .....
maxmen 2012-03-09
Boczek tak... ale bez skóry.
pinecha 2012-03-09
-maxmen
... masz rację co do boczusia, następne mięsko to pancetta naturale rotolo
-mam nadzieje że mi wyjdzie
maxmen 2012-03-09
Czekam na efekt i pewnie jakaś podpowiedź będzie ja to robiłeś...:)))
maxmen 2012-03-10
Ok. już zlazłem przepis na "pancetta naturale rotolo"
http://wyrobydomowe.blox.pl/2011/03/Pancetta-naturale-rotolo-Wlochy.html
Chyba trochę zmienię ten przepis, bo nie wszystko i tam pasuje...:)))
pinecha 2012-03-10
-maxmen
... właśnie taką, miałem na myśli :-)
-co do przepisów, to ja zawsze coś zmienię ;-)
lila08 2012-03-10
i ja znalazłam ten przepis..."pancetta naturale rotolo"
godny wypróbowania i biorę się za niego już po niedzieli...poinformowałam tez syna ...dla porównania czyj będzie lepszy:)))
lulka1 2012-03-11
oj chłopaki ale mi narobiliście smaku, półtora kg schabiku słodzi i chłodzi się w lodóweczce :)
ewulka1 2012-03-12
Tą wędlinkę robię od Listopada.....Znika w mgnieniu oka ...Wszyscy są zachwyceni....;))I do tego jeszcze swojski chlebek....;)
danwi66 2012-04-23
u mnie już drugi raz zawisła przy suficie,,,pysznotka:)..