... poleżał sobie od wczorajszego wieczora w marynacie, pieprz czarny i ziołowy, sól, ocet ciemny balsamiczny, listek i ziele
-parę kropel oliwki smakowej na patelnie i rumienimy kurczaka, jak złapie ładny kolorek, to do gara zalewamy odrobiną wody i gotujemy pod przykryciem
-cebule i pieczarki oraz czosnek kroimy w cienkie talarki i na parę minut do naczynia z marynatą
-następnie warzywka na masło i rozgrzaną patelnię, dodajemy odrobinkę sosu sojowego, szczyptę soli oraz białego pieprzu (smażymy nie dusimy)
-następnie zawartość patelni ląduje w garze :-)
-na patelni rozpuszczamy 3-4 łyżeczek cukru (cukier ma się rozpuścić, a następnie troszkę zapienić)
-jak za długo przetrzymamy cukier, to nasze danie będzie po prostu gorzkie
-ostrożnie przelewamy karmel do gara i mieszamy
-teraz dodajemy dość dużo natki oraz zabielamy śmietaną lub gęstym jogurtem.
-ewentualnie redukujemy nasz sosik i doprawiamy
dodane na fotoforum: