... rolada z boczku :-)
Przepis:
https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1036/805/
cienki chudy płat boczku posypujemy z każdej strony,
solą,
pieprzem,
papryką,
majerankiem
i cienkimi plasterkami czosnku
oraz suszonymi grzybami
teraz zwijamy boczuś w jak najcieńszą roladę i wiążemy go dratwą
tak przygotowane mięsko może poleżeć w zaciszu naszej lodówki nawet 24 godzinki
teraz najprzyjemniejsza część,
nasz boczuś wstawiamy do piekarnika,
najpierw na jakieś ½ godzinki i 120 °C
następnie na godzinkę w temperaturce 160° C
- czas pieczenia jest różny i zawsze zależy od mięsa
tego typu mięsko można piec w rękawie wtedy jest soczyste
razie czego trzeba wydłużyć czas pieczenia :-P
dodane na fotoforum:
krysta10 2008-10-24
A jak Twoja wątroba to wytrzyma ??
Na spacerek proszę..
sister71 2008-10-24
Moja pizza to pestka do tego ,co ty wyczarowujesz:)
cudolik2 2008-10-24
Zdjecie extra!ale prosze Cie-przekrec je,bo jak sie wpatruje w nie,to w glowie mi sie kreci(jak w ty domu do gory noagami na Kaszubach!):))))Pozdrawiam!
qcharz 2008-10-24
Ale będzie wyżerka... ;)