lunio

lunio 2010-03-11

solidna firma...kusi ,ale przepis podaje:)))
Miłego dnia:)))

rysiomi

rysiomi 2010-03-11

Drożdże do zacieru robisz ;) święta...rozumiem niema to jak szklanka czegoś swojskiego :) pozdrawiam

pinecha

pinecha 2010-03-11

-rysiomi
... w końcu, jest to jeden z przywilejów szlacheckich ;-)

adusiaz

adusiaz 2010-03-12

A skąd brać zakwas, albo.. Jak się robi? :)

pinecha

pinecha 2010-03-12

-adusiaz
... wystarczy szklankę mąki np. razowej zalać ciepłą wodą dodać łyżkę oliwki, szczyptę cukru i soli. taki pojemnik odkładamy na kilka dni aż zacznie walić kwasem i się troszkę pienić wtedy nasz zakwas jest gotowy. codziennie trzeba nasz zaczyn mieszać. taki zakwas można w nieskończoność, wystarczy go trochę w pojemniku zostawić i dodać znowu mąkę, oliwkę, cukier i sól ;-) ;-) ;-)

dodaj komentarz

kolejne >