Składniki : Farsz kapusta domowa z słoika. gotowane ziemniaki, przysmarzona cebulka, przygotowane wczesniej grzybki Mun mun dwa jajka, odobina slodkiej papryki do farszu (przyprawa)
dodane na fotoforum:
piofoto 2009-01-17
ziemniaki ugotowac przepuscic przez maszynke do mielenia mieska u mnie wyszlo 620 gram ziemniakow. Kapuste kiszona lekko oplukac przemielic i poddusic na patelni z dodatkiem oleju kapusta byla w 3/4 l sloiku. grzybki Mun przygotowac wedlug wskazowek na opakowaniu. dodac do farszu podsmarzonej cebulki i 100 gram maki ziemniaczanej i dwa jajka. Do farszu mozna dodac roznych przypraw curry, papryka slodka , ostra itp. Przygotowac papier ryzowy wedlug insrt na opakowaniach zawinac farsz w papierze. Delikatnie podsmarzyc na patelni najlepiej żebrowanej. Czesto obracac na boki.
bunia 2009-01-17
Pięknie wyglądają. Podoba mi się krzyżówka sajgonek z naszymi krokietami . Farsz musi być pyszny . Pozdrawiam.