Jemy kwiatki:)
Nasturcja nadaje się w całości do wykorzystania w kuchni. Ma intensywny zapach i ostry, pieprzowy smak. Sery, jaja i surówki z dodatkiem jej kwiatów lub liści są pikantniejsze, a przy tym wyglądają bardzo efektownie. Natomiast niedojrzałe nasiona, jeszcze zielone można z powodzeniem marynować. Swym wyglądem i smakiem do złudzenia przypominają egzotyczne kapary. Dodaje się je do sałatek, mięs i sosów. Warte polecenia są też aromatyczne nalewki z nasturcji.
dodane na fotoforum:
kuba52 2013-08-01
Lucynko wszystkie kwiatki zgadłam he.he.he....
Masz podpisane i podane linki.Popołudnia miłego życzę.
ela51 2013-08-01
Śliczna kolekcja Twoich kwiatuszków...
Pozdrawiam cieplutko Lucynko i miłego popołudnia życzę...:)))
stachs7 2013-08-01
Lubię nasturcję.Pozdrawiam,miłego wieczoru.
deniska 2013-08-01
Ciekawie opisałaś..
Wspaniałych letnich chwil życzę na popołudnie ..
Serdeczności Lucynko przesyłam .
dana02 2013-08-01
Witam, spokojnej reszty dnia, miłego odpoczynku nocnego życzę:)