karpatka

karpatka

Składniki:
Ciasto parzone:
1 szklanka wody
150g margaryny
1 szklanka mąki pszennej
5 jajek

Margarynę rozpuścić w garnku, dolać wodę, doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. Po lekkim przestudzeniu wbijać jajka i miksować. Gotową masę podzielić na 2 części. Rozsmarować na dwóch identycznych blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.Po upieczeniu wystudzić a w międzyczasie zrobić krem budyniowy (ugotowane budynie+masło) .Wierzch posypać cukrem pudrem.

dodane na fotoforum:

anad60

anad60 2014-01-03

apetyczna....mniam *;*

yanisia

yanisia 2014-01-03

Mniam:) a gdzie przepisik? jak można to bardzo proszę:)Pozdrawiam.

zoja54

zoja54 2014-01-04

Pyszna karpatka, pozdrawiam:)

moon7

moon7 2014-01-05

Ale pieknie wyrosnieta:-)

astra40

astra40 2014-01-06

wspaniała wyszła:)))

piatal

piatal 2014-01-09

echhhh zaszalałaś,,do porannej kawki,,,

danka1

danka1 2014-01-11

dobra karpatka nigdy nie może być zła

krysty9

krysty9 2014-02-13

pięknie wyrosnięta karpatka i odpowiednio wysuszona

piatal

piatal 2014-07-27

zdecydowanie cos dla mnie,,,

dodaj komentarz

kolejne >