Kolejne fazy powstawania mojego bigosiku...tym razem dodałam więcej skórki z boczku i ogonek wieprzowy..na życzenie mężusia;)))Trzy rodzaje mięska(wołowe ,łopatka,gulaszowe indycze) boczek i troszkę jałowcowej kiełbaski na smak...grzybki,śliwki wędzone...przyprawa do bigosu,czerwone wino...pieprz , bulion grzybowy,przecier pomidorowy,na koniec złota zasmażka;))))Kapusta kiszona i świeża...chyba tyle...
ps..skórki z boczku po wygotowaniu wyciągam...
yericho1 2010-02-02
Dzisiaj już nie spóźnię się na jedzonko..:)))) Czekam na zaproszonko do stołu...:)))
damek34 2010-02-02
wszystko jest co trzeba,fantazyja dla podniebienia,u nas nie ustałby 2 dni na mrozie,takie łakomczuchy,smacznego pozdrawiam
mandii 2010-02-02
mniammmm calkiem inny bigosik jak u mamusi,a ja lubie takie inne specjały-musi byc naprawde pysznyyy
halinag 2010-02-03
pyszny
ja zamiast śliwek dodaje powidło śliwkowe.i też tak gotuje jak Ty oddzielnie kapusty ......dopiero potem wszystko łącze i jeszcze doprawiam i gotuje go 2- 3 dni
magdabo 2010-02-03
Zdjęcia robisz świetne ... taki bigosik fantastycznie smakuje !