Proste ,szybkie tzw bułki zwykłe :)Jak ktoś chce upiec to 40 dkg mąki pszennej typ 650 ja dałam 500, 4 dkg drożdźy 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka soli 1 szklanka ciepłej wody. Drożdże rozrobić w wodzie, dodać do reszty składników wyrobić ciasto.. ma być dosyć gęste.Zostawić do wyrośnięcia. Formować bułki., naciąć na środku zostawić do wyrośnięcia aż podwoją wielkość. Piec ok 15 min w tem.ok 220 stopni.po wyjęciu zwilżyc zimną wodą wierzch. Smacznego.
razdwa3 2016-04-11
Ale pachną! :)
jagodaa 2016-04-11
gdybyś nie napisała, że piekłaś pomyślałabym, że to z mojego sklepiku tzw.poznańskie
pięknie wyglądają, a może przepis umieścisz ? :)
amirki 2016-04-13
Spróbuję, chociaż ja do pieczenia błogosławieństwa nie mam. Ale przepis prosty, może nie zepsuję.
lemac 2016-05-21
Właśnie upiekłam.Wyszły pyszne.Proszę o więcej takich przepisów - wyszły lepsze niż te dmuchane ze sklepu - polecam pieczcie i przepis super