Proszę bardzo,przepis;
ciasto
30 dag mąki/2 szklanki/
20 dag masła/tylko/
10 dag cukru pudru
4 żółtka
łyżeczka proszku
Zagnieść ciasto,podzielić na 2 części.Rozwałkować do blach,ja miałam takie na 37cm dł.Oba ciasta posmarować cienko powidłami śliwkowymi.Na wierzch każdego ciasta położyć po pół piany ubitej z 4 białek,20 dag cukru i na koniec z łyżką mąki ziemniaczanej.Na obie piany w blachach nasypać posiekanych orzechów włoskich.Upiec.
Masa
Ugotować budyń z 1/2 l mleka,3 łyżek mąki ziemniaczanej i 3 łyżek maki pszennej,oraz 1/2-1/3 szklanki cukru i cukru waniliowego.Gdy wystygnie,zmiksować z polową masła roślinnego w kubeczku i połową masła extra.
Jedno ciasto położyć bezą do góry,nałożyć masę,wyrównać i przykryć drugim ciastem bezą do góry,delikatnie docisnąć,schłodzić.
Ciasto najlepsze jest drugiego ,trzeciego dnia.Smacznego:)
dodane na fotoforum:
karmeli 2010-10-09
super smacznie wygląda....