Ogórki małosolne w\g Dorotki
Składniki:
Ogórki
Koper z chrzanem i liśćmi wiśni
Kilka ząbków czosnku
Sól i woda
Gotujemy wodę i dosypujemy solą(ja na litr wody daje 1 łyżkę stołową soli)
W słoju układamy ogórki(większe na spód a mniejsze na wierzch),dokładamy koper,obrany chrzan i liście wiśni.Dorzucamy zgniecione lekko ząbki czosnku.Wlewamy zalewę(ja wlewam bardzo ciepłą wtedy ogórki są gotowe już następnego dnia).Ustawiamy słój na działanie słońca i czekamy,a potem jemy,jemy i jemy.
werty34 2010-07-05
POZDRAWIAM SERDECZNIE
beata1 2010-07-05
WITAM
SERDECZNIE :)
Choćbyśmy cały świat przemierzyli
w poszukiwaniu Piękna,
nie znajdziemy go nigdzie,
jeśli nie nosimy go w sobie...
/Ralph Waldo Emerson /
POZDRAWIAM MILUTKO :):):)
o40na 2010-07-05
Już biegnę, bo uwielbiam.
Koniecznie też muszę zrobić, bo jeszcze w tym roku nie robiłam :)))
kasiafo 2010-07-06
Smaku zrobiłaś mi na te małosolne ogóreczki ...pogody na dziś życzę bo coś zaczął padać deszcz ...Pozdrawiam.