Potrzebny jest spory kawałek udzca z indyka bez kości(taki żeby łatwo dał się zwinąc w roladkę).Nacieramy przyprawami jakie kto lubi(ja dałam sól,pieprz,czosnek)zostawiamy przez noc w lodówce.Nastepnego dnia moczymy w ciepłej wodzie śliwki,rozkładamy płat mięsa,rozkładamy śliwki,rolujemy i wiążemy sznurkiem.Pieczemy w około 150-180st przez jakąs godzinę(ja mam piecyk halogenowy musiałam czesto odwracać bo piecze tylko z góry,jezeli macie piekarnik z rusztem grilowym to mysle,ze nie trzeba odwracać,ale to musicie wypróbować.Smacznego:)))
dodane na fotoforum:
peter31 2009-02-05
Przepis by sie przydał może coś takiego spróbuje zrobić na Sobotni obiad choć przy moich zdolnościach kulinarnych nie daje gwarancji czy się uda :-)
seba13 2009-02-05
wymiekam na taki widok a nie umiem zrobic:(dobranoc:)