Częstujcie się:)
1 puszkę słodzonego mleka skondensowanego gotujemy 3 godziny w kapieli wodnej(uważać żeby woda sie nie wygotowała-można też kupic gotową masę kajmakową,ale ja gotowałam puszkę).Trzeba koniecznie poczekac az ostygnie i dopiero wtedy ja otwierać(może wystrzelić).Wlożyć do miski dolać 0,25l wódki i zmiksować.I gotowe:)))
Generalnie 0,25 l wódki na puszkę kajmaku.
dodane na fotoforum:
wesolla 2009-09-14
Zaraz będę...
wesolla 2009-09-14
Dobrej nocy:)
luna19 2009-09-14
pozdrowionka .. dobrej nocki zycze
mustima 2009-09-15
Fajnie, że przepis nam podałaś... :-))
Hmm, może i ja coś takiego ''wyczaruję'' w kuchni ? hmmm ;-)
agagi 2009-09-17
tez mnie zainteresowal ten likier. jak sie go przechowuje, chyba w lodowce? jak dlugo mozna go trzymac?
rozanka 2009-09-24
Danusiu tak wyszło.Nigdy nie robiłam ani nalewek ani likierów a w tym roku jakoś tak mnie wzięło:)