No i gotowe:)

No i gotowe:)

Częstujcie się:)

1 puszkę słodzonego mleka skondensowanego gotujemy 3 godziny w kapieli wodnej(uważać żeby woda sie nie wygotowała-można też kupic gotową masę kajmakową,ale ja gotowałam puszkę).Trzeba koniecznie poczekac az ostygnie i dopiero wtedy ja otwierać(może wystrzelić).Wlożyć do miski dolać 0,25l wódki i zmiksować.I gotowe:)))
Generalnie 0,25 l wódki na puszkę kajmaku.

dodane na fotoforum:

matka50

matka50 2009-09-14

no dzięki trafiłas w setno pozdrawiam:)))pyszny

mistic

mistic 2009-09-14

mniam.....

wesolla

wesolla 2009-09-14

Zaraz będę...

reni2

reni2 2009-09-14

Pyszności robisz...miłego wieczoru życzę:)

ewik1

ewik1 2009-09-14

Takiego likierku jeszcze nie piłam...

wesolla

wesolla 2009-09-14

Dobrej nocy:)

truda35

truda35 2009-09-14

PYSZNY LIKIEREK :):):)

gajanne

gajanne 2009-09-14

no prosze Cie!! prawie monitor zasliniłam :))) alez to musi być pyszne:)

madulka

madulka 2009-09-14

Dobranoc :*

luna19

luna19 2009-09-14

pozdrowionka .. dobrej nocki zycze

halinag

halinag 2009-09-15

kiedyś robiłam ale zginął mi przepis na amen

mustima

mustima 2009-09-15

Fajnie, że przepis nam podałaś... :-))

Hmm, może i ja coś takiego ''wyczaruję'' w kuchni ? hmmm ;-)

boreks

boreks 2009-09-15

ile czasu może stać taki likier w lodówce?

agagi

agagi 2009-09-17

tez mnie zainteresowal ten likier. jak sie go przechowuje, chyba w lodowce? jak dlugo mozna go trzymac?

halinag

halinag 2009-09-21

bardzo dziękuje za przepisik

danka72

danka72 2009-09-24

Ty to lubisz mocne trunki?

rozanka

rozanka 2009-09-24

Danusiu tak wyszło.Nigdy nie robiłam ani nalewek ani likierów a w tym roku jakoś tak mnie wzięło:)

dodaj komentarz

kolejne >