Lekki bigosik
Składniki:
1kg kapusty kiszonej
2 kiełbaski z fileta
podwójna pierś z kurczaka
0,5kg wołowiny gulaszowej
0,5kg cielęciny
0,5kg udźca z indyka
kilka listków bobkowych
kilka ziaren ziela angielskiego
pół szkl. ciemnego sosu sojowego
mały słoiczek przecieru pomidorowego
troche majranku
Wykonanie:
Kapustę odcisnąć,pokroić i wrzucić do garnka,zalać wodę tak aby lekko kapustę zakrywała i dodać listki i ziele.Gotować do miekości. W czasie gotowania kapusty przygotowac mięso.Najdłużej gotuję sie wolowina i ją najlepięj zacząć gotować jeszcze przed kapustą.W drugiej kolejności gotuję sie cielęcina,potem udziec a najkrócej pierś z kurczaka.
Kiedy kapusta będzie już miękka doprawić ją sosem sojową,przecierem i majrankiem.Na koniec dodawać wszystkie mięsa i gotować nadal.Ostudzic i następnego dnia podgrzewć jeszcze raz.Najlepszy bigos jest kiedy gotuję sie go 7 dni i Was do tego zachęcam,a najlepiej jeśli każdego dnia dodacie kolejny rodzaj mięsa,jako ostatnią oczywiście kiełbaskę.
dodane na fotoforum:
kaba80 2010-01-18
Ślicznie:)
Prosimy o głosiki
głosy można oddawać co 24h
http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/8367
http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/8371
http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/8428
http://www.mamacafe.pl/forum/gallery/showimage.php?i=25476&c=46
A za oddane głosiki pięknie dziękujemy :)