Chili con carne
* 40dag cielęciny mielonej
* 1 szkl.ugotowanej soi
* pół puszki krojonych pomidorów bez skóry
* mały przecier
* 1 czerwona cebula
* 3 ząbki czosnku
* łyżka przyprawy do potraw meksykańskich
* szkl.bulionu cielęcego
Opis przygotowania
Na dno garnka wlać troche bulionu,wrzucić mięso i rozdrobnic łyżką i lekko poddusic,dodać pokrojona w plasterki cebulę i posiekane zabki czosnku. Dodać reszte bulionu i pomidory z puszki i przecier.Chwile dusić.Doprawić przyprawa meksykańska. Podawać natychmiast z dukanowa tortilla.
Posadziłam drzewko,podlej je proszę:)
https://rozanka.posadzdrzewo.pl
dodane na fotoforum:
wgr51 2010-03-04
pychotka....
tola75 2010-03-04
Pozdrawiam....życzę miłego wieczorku :)))
protal 2010-03-05
a to tez ciekawe, na pewno wypróbuję,
strasznie tu u Ciebie zgłodniałam na widok tych wszystkich pyszności