Chińska fantazja
Składniki:
*podwójna pierś z kurczaka
*pół opakowania grzybów Mun
*pół opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej
*pół opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
*duża cebula
*Fix Knorr do potraw chińskich
*łyżka przyprawy 5 smaków
*sól,pieprz
*trochę oliwy do smażenia
*2 woreczki ryżu
Wykonanie:
Grzyby mun namoczyć w wodzie przez 15min. i ugotować do miękkości.Ryż ugotować w\g przepisu na opakowaniu.Pierś umyć,osuszyć,pokroić na paski,.Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć mięso,dodać pokrojoną w piórka cebulę i przyprawę 5 smaków,mieszać od czasu do czasu.Kiedy cebula się zeszkli dołożyć fasolkę i marchew z grochem.W tym samym czacie przygotować fix w\g przepisu na opakowaniu.Gdy mięso i warzywa lekko się podduszą przełożyć do garnka i zalać fixem,wymieszać i dusić na wolnym ogniu.Miękkie grzyby perzelać zimną wodą i pokroić na paseczki.Dodać do garnka i wymieszać.Na koniec w razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.Podawać z ugotowanym ryżem.
danka1 2010-05-07
Ja się piszę na Twoje fantazję - lubię dania z ryżem.
ginka 2010-05-07
◕.♥.◕
◕.♥.◕ DOBRY WIECZÓR ◕.♥.◕
◕.♥.◕
"Czasami duszy ludzkiej potrzeba,
szalonych wichrów,grzmotów i burz.
Czasami ciszy i ciszy bez końca...
Czasami kilka ciepłych, serdecznych słów..."
◕.♥.◕
◕.♥.◕
♥♥ POZDRAWIAM SERDECZNIE ♥♥
ŻYCZĘ SPOKOJNEJ NOCY, CUDOWNYCH SNÓW
-DOBRANOC- Ginusia -
wgr51 2010-05-07
kochana,ale bylo wspaniale jedzonko....dobranoc.